CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, bir internet haber sitesine yaptığı açıklamada: “İstanbul’da seçim kurulunda görev yaptım. Orada oyların tamamını sayalım kafalardaki istifhamları ortadan kaldıralım dedik ama CHP bunu kabul etmedi" şeklinde bir söz sarf etmiştir.  

Bu sözleri okuyunca inanamadım. Dil sürçmesi olduğunu düşünmek istiyorum. Çünkü bir siyasetçi hele hele hukukçu bir siyasetçi bu yanlışı, bu vahim açıklamayı yapamaz! Siyasetle azıcık ilgisi olan herkes ama herkes bilir ki seçimlere itiraz süreçlerinde karar verme yetkisi seçim kurullarınındır. 

Bu süreçler partilerin teklif yada pazarlıklarıyla değil seçim kurullarının kararlarıyla yürütülür. Burada karar verme yetkisi CHP’nin değil İstanbul İl seçim kurulunundur. AKP’nin "tüm oyları sayalım" önerisini CHP değil İstanbul İl seçim kurulu kabul etmemiştir. 

Salih Bey bunu bilmiyor mu? Bence biliyor, O halde neden CHP’yi suçluyor? Sanıyorum, AKP zihniyetinin tipik yansımasıdır bu. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'yi kurtaran ve kuran, yüzlerce fabrika, sanayi tesisi kuran kadroların partisi CHP’ye "dikili ağacınız yok" diye iftira atmıyor mu? Atıyor. Sanıyorum Salih Bey de bunu yapmaya çalışıyor. Ayrıca ben de İstanbul'da görev yaptım, çok sayıda ilçeyi dolaştım, itiraz süreçlerinde oy sayımlarına tanıklık ettim. Hiç bir yerde hiç bir şaibeye rastlamadım. Hatta bir çok yerde AKP’li vekiller de vardı.  Onların birçoğunun şunu söylediğine tanık oldum. " Hiç bir şaibe yok, biz neyin peşindeyiz. Ekrem İmamoğlu net kazanmış kardeşim." Bu gerçek ortada duruyor. Herkes Ekrem Bey’in seçimi kazandığını biliyor, hile ile mazbatasının elinden alındığını ve hakkının yendiğini biliyor. Salih Bey bilmiyor mu? Bence o da biliyor. 

Ama  AKP’li olmak böyle bir şey.  İktidar ve medya gücünü kullanarak tüm gerçekleri saptırıyorlar. Ayrıca “İstanbul'da tüm oyların yeniden sayımını istedik” diyor.  Ortada hiçbir hukuki dayanak, hiçbir haklı gerekçe olmadan neden böyle bir talepte bulunuyorlar? AKP’nin bu taleplerinde asıl niyet kesin sonuçların açıklanmasını geciktirmek,  süre kazanmak, Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasını engellemektir. Bazı ilçelerde sadece geçersiz oyların sayımı 15 gün sürdü. İstanbul'daki tüm sandıkların sayımı 6-7 ayda biterdi. Hakkımızla ve net bir biçimde kazandığımız bir seçimin mazbatasını almak için neden 6-7 ay bekleyelim? Ortada büyük bir haksızlık vardır, kul hakkı yenmiş vicdanlara ve hukuka sığmayan bir kararla Ekrem İmamoğlu'nun hakkı resmen gasp edilmiştir. İktidar gücünü kullanarak, hukuku katlederek alınan bu karar vicdanları ayağa kaldırmıştır. AKP çok ağır ve büyük bir hata yapmıştır. 

Adaleti katletmiştir. AKP siyaseti budur. Kul hakkı ye, haram ye, sonra da senaryolarla, iftira ve yalanlarla örtbas et. AKP’lilere ve Salih Cora'ya tavsiyem, bahane üretmeyi, hikaye anlatmayı, halkı kandırmayı bıraksınlar. Çıkarlarıyla değil vicdanlarıyla konuşsunlar. İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Bunu kabul etsinler, kaybetmeyi kabullenmenin erdem olduğunu da öğrensinler. Öğrenmezlerse 23 Haziran'da halk öğretecektir. 23 Haziran’da İmamoğlu tekrar kazanacak, Doğruluk kazanacak, Hak yerini bulacaktır!”

 
Editör: TE Bilisim