İmamoğlu, İstanbul büyükşehir belediyesindeki işten çıkarmaları savundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulunarak ailelerle görüştü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulunarak ailelerle görüştü © AA
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İmamoğlu, Medya AŞ'de 50 kişinin işine son verilmesiyle ilgili işten çıkarmalar konusunda tek tek, kurum kurum açıklamak yerine daha geniş çaplı açıklamaların yapılacağını söyledi.

REKLAM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraki Medya AŞ'de işten çıkarmalarla ilgili, "Arkadaşlarımız bir kısım çalışmalar yapıyor. Bazen bazı tespitler ve disiplin işlemleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bazen çalışmak istemedikleri insanlarla ilgili yasal, kanuni haklarını teslim ederek çalışmak istemedikleriyle yollarını ayırıyor olabilirler, bunlar mümkün." dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Medya AŞ'de 50 kişinin işine son verilmesiyle ilgili işten çıkarmalar konusunda tek tek, kurum kurum açıklamak yerine daha geniş çaplı açıklamaların yapılacağını söyledi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili İmamoğlu, "Öyle kuru laflarla, terör örgütüyle üyelik gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz." ifadeleriyle İçişleri Bakanlığı'nın kararına tepki gösterdi.

"Varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsınız." diyen İmamoğlu, "Kayyum atayarak bunu böyle ucu bucağı belli olmayan bir sürece bağlamazsınız. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum, karşısındayım. İnsanların eğer bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz, olmayacaktır da... Umarım bu yanlıştan dönerler. Tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler." dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu büyükşehirlere kayyum atanması kararının hukuki olduğunu dile getirdi.

Ek kaynaklar • AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İmamoğlu'nun "Meteoroloji'den ikaz çok geç geldi" açıklamasına Bakan Pakdemirli'den tepki

31 Mart yerel seçimleri: Son anketlere göre İstanbul’da kim önde, İmamoğlu ve Kurum’un oyu kaç?

AK Parti'nin Ankara ve İzmir belediye başkan adayları belli oldu