Haber: Sedat Ağacıkoğlu-İHA-Tosya

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Ortalıca Köyü Belen Mahallesinde Pazar günü yapılan İlçe Modern Çarşı İmam Hatibi Ziya Sümer çiftinin oğulları Emir Yusuf 'un Sünnet yemek programında ilginç anlar yaşandı.

Hafta sonu Ortalıca Köyü Belen Mahallesinde Tosya gelenek ve göreneklerine göre yapılan sünnet düğünü Mevlid-i Şerif ile başladı. Belen Camiinde okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in ardından Emir Yusuf ve Sümer Ailesi için dua edildi.Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Köy merkezinde ikram edilen yemek programına çok sayıda misafir katıldı.

Yaklaşık 1 haftadır ilçemizde bulunan Robert Koleji öğrencileri ve öğretmenleri köyde yapılan sünnet yemek programına sürpriz bir şekilde katılım sağladılar. Yaklaşık 15 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan misafirler Köy keşkeği ve Tosya Pilavının lezzetinden tattılar. Yemek esnasında Okul öğretim görevlisi olan bir bayan uzun bir süre sünnet yemek programını gözlemledikten sonra eline aldığı kağıta kara kalem çalışması yaparak sünnet programını ve yemek alanını resmetti.

İlk defa köy alanında böyle bir ortamda bulunduğunu ifade eden öğretmen kendisi için ilginç bir anı olduğunu ve bunuda resme dökerek saklamak istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim