Hava Durumu

İmamı, müfettiş sorgulayacak

İyinacar Camisi imamı Fadıl Yılan’ın bayram namazı sırasında Kurtuluş Savaşı’na ilişkin kullanmış olduğu skandal sözler Türkiye gündemine oturmuştu. Aradan geçen 1 aylık süreç içerisinde İmam Fadıl Yılan açığa alınırken, olay ile ilgili Ankara’dan müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
İmamı, müfettiş sorgulayacak

Şahinbey İlçesinde bulunan İyinacar Camii’ndeki Bayram namazında, imam Fadıl Yılan Kurtuluş Savaşına ilişkin skandal ifadeler kullanmıştı. Bayram namazını kılmak için camiye gelenlere konuşan imam, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye hakaret etmiş, Kurtuluş Savaşı için ise, “keşke o gün savaşı kaybetseydik” ifadelerini kullanmıştı.

İmamın hakaretleri sonrasında Gaziantep Valiliği bir açıklama yaparak, imam Fadıl Yılan hakkında soruşturma açıldığını bildirmişti. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında ifadesi alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen imam Fadıl Yılan serbest bırakılmıştı.

ANKARA’DAN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İmam Fadıl Yılan ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, “İmam hakkında İl Müftülüğü olarak biz ön incelemeyi yaptırıyoruz, Ankara’dan müfettiş görevlendirilmesine ilişkin onay çıktı. Önümüzdeki günlerde Ankara’dan gelen müfettiş tarafından soruşturma yürütülecek. İlgili kişi şu anda açığa alınmış durumda bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

İmam Fadıl Yılan ile ilgili soruşturmanın kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.