Sinop’ta Cuma namazını fırsat bilen hırsızlar, camiye giren vatandaşların araçlarını soydu.

Sinop’ta Cuma namazını kılmak için Korucuk köyü mevkisinde bulunan Kayıkçıoğlu camisinin önüne araçlarını parkeden vatandaşlar, namaz çıkışı büyük bir şok yaşadı. Sinop Üniversitesinde görevli K.S. ve Özel Bir okulda müdürlük yapan R.V. Cuma namazını kılmak için Korucuk köyü mevkisinde bulunan Kayıkçıoğlu camisine geldi.

Burada araçlarını caminin yan tarafında bulunan alana parkeden vatandaşlar cami çıkışında araç içerisinde bıraktıkları eşyalarının olmadığını fark etti. Araçlarının soyulduğunu anlayan K.S. ve R.V. durumu hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Sinop Emniyet müdürlüğü ekipleri araçlar üzerinde inceleme yaparak parmak izi tespiti yaptı. Cuma namazı saatinde yaşadıkları hırsızlık olayı ile şaşkına döndüklerini belirten K.S.; “Cuma namazını kılmak üzere camiye geldik. Eşyalarımızı arca bıraktık. Aracımızı kilitleyerek namaza geçtik.  

Namaz çıkışı aracın yanına geldiğimizde araca bıraktığımız eşyalarımızın olmadığını fark ettik. Benim çantamı çalmışlar. İçerisinde kimliklerim ve çeşitli eşyalarım vardı. Arkadaşımın ise cüzdanını çalmışlar. Diğer araç sahibinin de yine ehliyet ve kimliğini çaldılar. Namaza girerken aracı kilitlediğimize eminiz. Kilidi nasıl açarak içeri girdiklerini bilemiyoruz.

Muhtemelen bizim aracı kilitlediğimiz sırada kumandamızı devre dışı bırakarak aracın kilitlenmesini engellemiş olabileceklerini tahmin ediyoruz. Bizim yaşadığımız mağduriyetin yaşanmaması adına vatandaşlarımızı araç kilitlerini kontrol etmeleri konusunda uyarmak istiyoruz” dedi. Emniyet ekiplerinin üzerlerinde detaylı olarak araştırma yaptığı araçların sahipleri daha sonra ifade vermek üzere emniyete gitti. Yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Editör: Vitrin Haber