İmam Hatipten, birlik ve beraberliğin sembolü Aşure günü

EĞİTİM 17.10.2016 - 18:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3028+ kez okundu.
 

İmam Hatipten, birlik ve beraberliğin sembolü Aşure günü

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Günü, birlik, beraberlik dolu anlara sahne oldu.
Programa BİMDER Başkanı Yüksel Yıldız, BİMDER Yönetim Kurulu üyesi Mürsel Aktay, Okul Aile Birliği Başkanı Hayrettin Kılıç ve  veliler katıldı.Farklı alanlarda gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiren Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi , Muharrem ayı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği Aşure Günü Programını  okul bahçesinde gerçekleştirdi. Program 15 Temmuz ve Kerbela şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Kuran- ı Kerim tilaveti ile başladı. Okulun Meslek Dersleri öğretmeni Orhan Erdemir, "Muharrem ayı-Kerbela ve Aşure” hakkında konuşma yaptı.Erdemir, "Her dini ve milli geleneği kardeşlik havasında yaşama felsefesini benimsemiş olan bizler, yani  Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi,kardeşlik kavramını içselleştirmiş, öğrencilerimizle bu hassasiyet ekseninde bir kez daha bir araya gelmenin derin hazzını yaşıyoruz. Bu özel günler, birlik-beraberliğin, dayanışmanın, dostluk ve kardeşliğin her defasında yeni baştan tesis edildiği önemli günlerdir. İslamiyet inancı ve vatan sevgisi bizlerin ortak paydası ve yaşam sevdasıdır" diyerek dinleyenlere teşekkür etti.Orhan Erdemir’in konuşmasının ardından Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencileri- Seyit Kaya, Sami Pekdemir, Tarık Akgül, Semih Ok, Yakub Bilgiç, Abdülkerim Güner-  “Kerbela” adlı ilahiyi söyledi. Okul Müdürü Yunis Aydın, "Manevi duygularımızın tekrar yücelmesine vesile olan başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu güzel organizasyona İmza atan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  teşekkür ediyorum. Hepimizin bu mübarek ayın feyzinden ve bereketinden en fazla istifade edenlerden olmasını dilerim. Damaklarımızın tatlandığı bu günlerde ruhlarımızın da feraha ermesi temennisiyle; katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi. Program dua ve ardından aşure dağıtımı ile sona erdi.     
Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Günü, birlik, beraberlik dolu anlara sahne oldu.
Programa BİMDER Başkanı Yüksel Yıldız, BİMDER Yönetim Kurulu üyesi Mürsel Aktay, Okul Aile Birliği Başkanı Hayrettin Kılıç ve  veliler katıldı.
Farklı alanlarda gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiren Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi , Muharrem ayı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği Aşure Günü Programını  okul bahçesinde gerçekleştirdi. Program 15 Temmuz ve Kerbela şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Kuran- ı Kerim tilaveti ile başladı. Okulun Meslek Dersleri öğretmeni Orhan Erdemir, "Muharrem ayı-Kerbela ve Aşure” hakkında konuşma yaptı.
Erdemir, "Her dini ve milli geleneği kardeşlik havasında yaşama felsefesini benimsemiş olan bizler, yani  Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi,kardeşlik kavramını içselleştirmiş, öğrencilerimizle bu hassasiyet ekseninde bir kez daha bir araya gelmenin derin hazzını yaşıyoruz. Bu özel günler, birlik-beraberliğin, dayanışmanın, dostluk ve kardeşliğin her defasında yeni baştan tesis edildiği önemli günlerdir. İslamiyet inancı ve vatan sevgisi bizlerin ortak paydası ve yaşam sevdasıdır" diyerek dinleyenlere teşekkür etti.
Orhan Erdemir’in konuşmasının ardından Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencileri- Seyit Kaya, Sami Pekdemir, Tarık Akgül, Semih Ok, Yakub Bilgiç, Abdülkerim Güner-  “Kerbela” adlı ilahiyi söyledi.
Okul Müdürü Yunis Aydın, "Manevi duygularımızın tekrar yücelmesine vesile olan başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu güzel organizasyona İmza atan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  teşekkür ediyorum. Hepimizin bu mübarek ayın feyzinden ve bereketinden en fazla istifade edenlerden olmasını dilerim. Damaklarımızın tatlandığı bu günlerde ruhlarımızın da feraha ermesi temennisiyle; katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi. Program dua ve ardından aşure dağıtımı ile sona erdi.

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.