Türk Eğitim Sen KDZ. Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk’ün Fatih Koleji’nin İmam Hatip Lisesi’ne verilmesine tepki gösterirken “Ereğli’de ikili eğitim veren okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri üveydir, İmam Hatip öğrencileri öz evlattır.” Dedi.

Tayfun Öztürk, Fatih Koleji’nin İmam Hatip’e devri ile ilçede 129 dersliğe ulaşıldığını ve her yıl 1100 mezun vereceğine de dikkat çekerek “Gelinen bu noktada üvey evlatların bir ricası vardır: Okulu olup da binası olmayan kurumlar da İmam Hatip olsun. Mesela İmam Hatip Denizcilik Lisesi, vira Bismillah!” eleştirisinde bulundu.

Öztürk’ün açıklamasının tamamı şöyle:

“15 Temmuz kalkışmasından sonra devlet tarafından el konulan Fatih Koleji binalarının MEB’e verilmesi, KDZ Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün genel ve yerel hedeflerine uygun olarak bu binaları değerlendirmesi hususunda 12 Ağustos tarihinde bir açıklama yapmıştık. Bugün öğreniyoruz ki söz konusu bina 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yapılmıştır.

Senelerdir ifade ettik bir kez daha ediyoruz:

Ereğli’nin Denizcilik Lisesi vardır, Yeterli bina ve dersliği yoktur.

Turizm Lisesi vardır, binası hiç yoktur.

Sağlık Meslek Lisesi vardır, onun da binası yoktur.

Gülüç’te aynı binada ikili eğitim veren ilkokul ve ortaokul vardır,

Her ikisinin de özgün binaları yoktur.

Erdemir İlkokulu’nda ikili eğitim vardır, Kavaklık’ta yapılması gereken okul hala yoktur.

Kepez İlkokulu’nda ikili eğitim vardır, Çözüm yeni bir binadır, böyle bir girişim yoktur…

Ereğli’deki birçok okulun ekonomik ömür sorunu vardır, Binaları yenileyecek, can güvenliğini sağlayacak bir gelecek vizyonu yoktur. 

Öte yandan Yeşiltepe’de 37 derslikli bir İmam Hatip Lisesi vardır, tam karşısında 32 derslikli yeni bir İmam Hatip Lisesi yapılmaktadır. Şimdi de kalkmış 60 derslikli bir kolej binası da İmam Hatip Lisesi’ne verilmiştir. Tam tamına 129 derslik bugün İmam Hatip Lisesi olmuştur. 129 derslikte ortaöğretim yönetmeliğine göre tam kapasite ile yaklaşık 4400 öğrenci okuyabilir. Bu da 1100 mezun demektir. İlçemizin toplam mezunu ise bir yılda 3000 bile değildir. O halde 3 mezundan 1’i İmam Hatip Lisesi; 2’si ise Fen, Anadolu, Turizm, Çıraklık, Denizcilik, Sağlık, Erkek Teknik, Kız Teknik mezunu olacaktır.

Anlaşılmıştır ki;

Ereğli’de ikili eğitim veren okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri üveydir,

İmam Hatip öğrencileri öz evlattır.

Denizcilik, Turizm, Sağlık liselerinin öğrencileri üveydir,

İmam Hatipliler öz evlattır.

Gelinen bu noktada üvey evlatların bir ricası vardır: Okulu olup da binası olmayan kurumlar da İmam Hatip olsun. Mesela İmam Hatip Denizcilik Lisesi, vira Bismillah! Mesela İmam Hatip Turizm Lisesi… Sağlık Meslek İmam Hatip Lisesi… Belki sesleri duyulur, ihtiyaçları karşılanır.

Velhasıl deyim yerindeyse Fatih Koleji’ne İmam Hatip Lisesi çökmüştür.”