Siyaset
Giriş Tarihi : 08-12-2017 17:57   Güncelleme : 08-12-2017 18:47

İlknur Kara Tekrar İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İlknur Kara tekrar CHP Gerze İlçe Başkanlığına seçildi

İlknur Kara Tekrar İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi.

8 Aralık Cuma günü (bugün) yapılan kongrede CHP İlçe Başkanlığına İlknur Kara tekrar seçildi.

Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ilçe kongresine CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Barış Ayhan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, eski il başkanı Mustafa Acun, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan ilçe kongresi daha sonra konuşmalarla devam etti.

İlk olarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, söz alarak kürsüden partililere hitap etti. Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek sözlerine başlayan Belovacıklı, iç ve dış politikada gelinen durumu eleştirerek; ''Rüşvet ve yolsuzluk aldı başını gidiyor. Tek adam yönetimine döndük. Basın özgürce konuşup yazamıyor. İktidarda oldukları 15 yıllık süre içinde üretemeyen toplum haline geldik. İthal edilecek etin bile pazarlığını Cumhurbaşkanı yapıyor. Binlerce Müslüman'ı katleden Sırplar'dan pazarlık yapılarak et alındı. Kendileri lüks içinde yaşarken halkı yoksulluğa mahkum ettiler. Bu süreçte seçilecek olan yönetimimize çok büyük görevler düşmektedir'' dedi.

Belovacıklı'nın konuşmasının ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Karadeniz, gün birlik beraberlik günü diyerek başladığı konuşmasında; ''Gerze'den çıktığımız yol iktidar yolu. İktidar olmadan maalesef bir şeyler değişmiyor. Bu ülkeyi ilk başta soyanlardan kurtarmak zorundayız. Vergi kaçıran damatlardan, gelinlerden, diktatörün evlatlarından, dolandırıcı ve rüşvetçi Reza Zarrab gibi adamlardan kurtarmak zorundayız. Hepimize ayrı bir sorumluluk düşüyor. İlk geldiğinde tek serveti yüzük olanın şimdi serveti hesaplanamıyor. Sıkıştıklarında taşerona kadro vermeyi devreye sokuyorlar. Ülkede işsizlik hat safhada. Atanamayan öğretmenlerin hali ortada. Tüm bunlara dur demek için Gerze'de yaptığımız bu kongremiz gibi gerçekleştirilen kongrelerle yönetime gelen parti temsilcilerimize önemli görevler düşmektedir. Gerze'de gerçekleştirdiğimiz kongremizin başta Sinop olmak üzere tüm yurtta bir uyanışa vesile olmasını temenni ederek hayırlı olmasını diliyor seçilen yönetime de başarılar diliyorum'' ifadelerinde bulundu.

Daha sonra İl Başkanı Barış Ayhan, konuşmasını gerçekleştirdi. Ayhan, bu kongrelerin bir seçim startı olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında; ''Bu seçimler herhangi bir seçim değil. Türkiye'nin kaderini değiştirecek çok önemli seçimler. Biz artık halkımızla birlik beraberlik içinde olmalıyız. AKP'den kurtulmak için kol kola yürümeliyiz. AKP'nin bu ülkeye yaptıkları sınırı aştı. Şuanda Dünya Devletleri arasında rüşvetçi, üçkağıtçı, alavere dalavereleriyle tanınan ülke olduk. Eski Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerini bu ülke üzerinde yeniden egemen kılmak için mücadelemize kongrelerimizde belirlediğimiz yeni yönetimlerle devam edeceğiz. Bu bağlamda yeni seçilecek yönetimlerin işleri çok zor. Kendilerine başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

Son olarak CHP Gerze İlçe Başkanlığı 36. Olağan Kongresi'nde tek liste halinde girilen seçimde yeniden başkan seçilen İlknur Kara, konuşmasını gerçekleştirdi. Kara, ''16 yıldır içeride ve dışarıda ülkemizi her anlamda itibarsızlaştıran, demokrasisini gerileten, her geçen gün kendilerini zenginleştirirken halkı daha da fakirleştiren tamamen çamura batmış iktidardan ülkemizi kurtarmanın yolunun biz olmaktan geçtiğini bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diyerek başladığı konuşmasının devamında; ''2019 yerel seçimleri Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası mahiyetindedir. Bu nedenle belki de ülkemizde bugüne kadar gerçekleştirilen tüm yerel seçimlerden daha önemli bir seçimle karşı karşıyayız. O yüzden biz bugün kongremizle birlikte aslında 2019 yerel seçim çalışmalarının startını vermiş oluyoruz. Grup Başkan Vekilimiz Engin Altay'ın Gerze'de yapmış olduğu miting konuşmasında dediği gibi siyasette hırsın, ihtirasın, önlenemez arzuların var olduğunu ama siyasette asla ihanetin yerinin olmadığını, bedelinin ağır ve affedilmez olduğunu bilerek bugünlere geldik. Mevcut iktidarın söylediği ille de ben demenin, ben varsam her şey olur, ben yoksam hiçbir şey olmaz demenin bir anlamı yoktur. Bizler asla böyle bir ihanet anlayışına düşmeden bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da temiz siyaset anlayışımızı sürdüreceğiz'' dedi. Kara, konuşmasının sonunda 2015 yılında gerçekleştirilen ilçe kongresinden itibaren destek veren yönetim kuruluna, kadın kollarına, belediye başkanına, gençlik kollarına, il genel ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

CHP Gerze İlçe kongresi, yapılan konuşmaların ardından İlknur Kara'nın ilçe başkanı olarak isminin yer aldığı tek listenin partililer tarafından oylanmasıyla sona erdi.

Kongrede oylanan liste şöyle;

İlçe Başkanı; Emine İlknur Kara

Asil Üyeler; Alp Arslan, Sinan Büyük, Taner Çellek, Şevket Demirci, Fahrettin Ergün, Arif Recep Gürses, Tuna Karasoy, Sakinur Kökdemir, Celal Özdemir, Gülnur Özden, İrfan Sağır, Alaattin Ünal

Yedek Üyeler; Semra Yalçın, Erdal Ergün, Zuhal Tuzcuoğlu, Dursun Sazak, Reşat Yarış, Sevim Küçük, Mustafa Ünal Tiryaki, Can Tazebaş, Nilgün Aktaş, Ayşegül Kaçar, Ümit Yılmaz, Sevinç Altun

Chp Gerze İl Kongre Delegeleri; Necati Akgün, Salih Yaşar Arslan, Güler Altun, Nejla Başar, Erdal Ergün, Gülen Ergün, Hayrettin Ergün, Hüseyin Kökdemir, Serpil Gül, Aydan Gürses, Emine İlknur Kara, Deniz Büyük Kaykıl, Metin Köse, Sevim Özden, İsmet Özsoy, İrfan Sağır, Alattin Ünal, Mustafa Ünal, Hasan Yücel Yuvacı

Haber Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül