Referandum sürecini değerlendiren Yılmaz: “Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Örgütü olarak referandum için uzun bir çalışma süreci geçirdik. Bu süreçte Hayır için birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimize, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğer partilerden dostlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ederim.” Dedi.

“Getirilmek istenen sistemi vatandaşlarımızın yarısı kabul etmemektedir”

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Av. İlker Yılmaz: “Seçim gününe kadar kısıtlı imkânlarımızla vatandaşlarımıza elimizden geldiğince Hayır ı anlatmaya çalıştık. Karşımızda ekonomik gücünün nereden geldiğini bilmediğimiz iktidar partisi ve güçlü ekonomisi vardı. Buna rağmen Ülkemizde oy kullanan vatandaşlarımızın yarısı kadarı Hayır olarak oyunu kullanmıştır. Yani getirilmek istenen sistemi vatandaşlarımızın yarısı kabul etmemektedir. Halkın iradesine bu güne kadar saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. Fakat seçim günü karşılaştığımız bir takım olaylar bizlerde halkın iradesinin farklı yansıtılmak istenildiği izlenimi yaratmıştır. Mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması bir hukukçu olarak beni hayretler içerisinde bırakmıştır. Devletimizin hangi kurumunda mühürsüz evrakların kabul gördüğünü kamuoyuna sormak isterim. Ben böyle bir kurum bilmiyorum. Bilen, gören duyan varsa bizlerle de paylaşmasını isterim.” Siye konuştu.

Eğer bu oylar mühürsüz olarak kabul ediliyorsa diğer pusulaların mühürlenmesindeki amaç nedir?          

Yılmaz: “Mühürsüz olan bu oy pusulalarının hukukta herhangi bir niteliği olmadığı herkesçe bilinmekteyken yetkili kurumun bu pusulaları kabul etmesinde, hukuken bir gerekçe gösterilemeyeceği gibi bu durum hiçbir mantığa da uymamaktadır. Hukuk rasyonel ve mantığa dayalı olmalıdır. Bizleri de ayakta tutan hukukun işleyeceği ve adaletin yerine geleceğine olan inancımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Örgütü olarak bu hususta üzerimize düşen görevi yapacağımızı ve hukuk yollarına başvuracağımızı kamuoyuna bildiririz.” Dedi.