Kolay değil, dört yılda oluşan ezberden, iki ay içinde dönüşmek, yeni anlayışı sindirip uygulamak. Kolay değil, yaklaşık on yıl boyunca aynı futbolcu topluluğuna, aynı oyunu oynattıktan sonra, başka bir topluluk ile aynı çizgiyi yakalamak. İşte bu zorlukları yaşayan, iki yılı şampiyon, iki yılı Avrupa kupalarına katılma hakkıyla bitiren Beşiktaş ile, son 3-4 yıldır Medipol Başakşehir’in başında şampiyonluk potasından son anlarda çıkan Abdullah Avcı’nın yolları, ‘şampiyonluk’ umudunda kesişti.

Her iki taraf için de zorluk içeren buluşmanın başka zorluğu da, dönüşümü hızlandıracak, yeni sisteme uyum sağlayacak oyuncu transferiydi. Olmazsa olmaz bir sol stoper, bir sol bek arandı. Eksiklerin giderilmesi gecikti. Üstüne sakatlıklar da eklenince, dar zamanda ancak yapılan bir iki rötüşla takım lige başladı. Geçen sezon büyüklerin başına dert olan Demir Grup Sivasspor ile evinde oynamak zaten yeterince zordu, diğer eksikler de işin tuzu-biberi oldu. Siyah-Beyazlılar, maça Avcı sistemi gibi görünen dikine, araya paslar, geriden uzun değil, illa ki paslı çıkışlarla başladı.

Dersine iyi çalışan, sezon başı hazırlığını gerektiği gibi yapmayı başaran ev sahibi, kısa bir sürede rakibinin oturmamış ezberini bozdu. Sağlı sollu ataklar, etkili orta alan presi ile Beşiktaş’ın pas yapmasını, oyununu kurmasını engelledi. Bu arada geliştirdiği ataklarda golü de buldu. Bu dakikadan sonra Adem Ljajic’in öne oynamasıyla biraz hareketlenen konuk takım, pozisyon bulamadan devre tamamlandı. Oyunun uzatmalarında Tyler Boyd ile Mamadou Samassa’nın çarpışması, ev sahibi takım kalecisinin ambulansla hastaneye gitmesi futbol adına talihsizlikti. Devre arasında ezber tekrarı yapan Beşiktaş, ikinci yarıya biraz daha heyecanlı başladı. Rakibine baskı yaparak, sonuç almak istedi.

Ancak bu düşüncenin nasıl uygulanacağını ev sahibi gösterdi. Rakip alandaki baskısıyla savunmaya hata yaptırtan Kırmızı-Beyazlılar farkı ikiye çıkardı. Bu dakikadan sonra Avcı’nın yaptığı oyuncu değişiklikleri taktiksel değil, ‘ya tutarsa’ niteliğindeydi. Tutmadı. Ve Demir Grup Sivasspor kaldığı yerden büyüklerin derdi olmaya devam edeceğini gösterdi. Başta da dediğimiz gibi kolay değil, dört yıllık ezberi değiştirmek. Kolay değil, gözünün içine baktığında ne istediğin anlar hale gelen bir topluluktan, yeniden kendini anlatacağın bir kadronun başına geçmek.