İlk ders zili çaldı

Gümüşhane’de 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nda tören düzenlendi. 

İlk ders zili çaldı
HABERİN GALERİSİ
İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası

Gümüşhane’de 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nda tören düzenlendi. 

Törene Vali Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin eğitim-öğretime çok önem veren bir il olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Kadimden gelen böyle bir potansiyelimiz ve kültürümüz var. Bu bizim en önemli zenginliğimiz. Eğitimde hem nitelik hem de nicelik anlamında her geçen gün daha iyiye gediyoruz. TEOG’da ilk beşteyiz, üniversite sınavlarında çok iyi durumdayız. Kodlama ve DyNet gibi çok özel programlar uyguluyoruz. Özel okullarda uygulanan programları en ücra köylerimizde dahi uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü ve Peygamber Efendimizin ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ hadis-i şerifini hatırlatan Vali Memiş, “Biz bu hususlara çok dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı milli-manevi değerlerimize uygun bir şekilde yetiştireceğiz. Çocuklarımız 1071’in Alparslan’ın bilincinde olacak, 1453’ü Fatih Sultan Mehmet’i bilecek, 1923’ü Mustafa Kemal Atatürk’ü bilecek ama aynı zamanda nano teknolojiyi, nesnelerin internetini, giyilebilir teknolojiyi bilecek. Bilimi, fenni ve dünyadaki bütün gelişmeleri takip eden nesiller yetiştireceğiz inşallah. Çocuklarımızı hayata seyirci kalan değil hayatın içinde olan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bunun için öğretmen arkadaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor” dedi.

Konuşmasının sonunda PKK terör örgütü tarafından şehit edilen bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Memiş, “Başta Torullu şehit kardeşimiz Necmettin Yılmaz öğretmenimiz olmak üzere ebediye intikal etmiş olan bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının Gümüşhane’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Memiş’in konuşmasının ardından törende okul öğrencileri günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okurken, okuldan mezun olan bir öğrenci de konuşma yaptı.

Tören daha sonra Aysın Rafet Ataç İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin, 1. sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldin çiçeği’ hediye etmesi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Düzenlenen törenin ardından Vali Memiş ve protokol üyeleri, 1. sınıfları ziyaret ederek okula yeni başlayan miniklere çeşitli hediyeler takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER