Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu beraberinde İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, Belediye Meclis üyeleri, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erçin Güven ve partililer ile birlikte Acılık bölgesindeki esnafları ziyaret etti.

Acılık Sitesi’nde bulunan esnafların sıkıntılarını dinleyen Turpcu yaptığı açıklamasında Zonguldak’ın ufak tefek işlerle kalkınmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Turpcu, TTK’ya ilk 100 gün içerisinde 3200 işçinin alınacağı vaadinde de bulunarak, “bize TTK’ya nasıl işçi alacaklar, emekliye ikramiyeyi ve asgari ücreti nasıl verecekler diye eleştiriyorlar. Ben muhasebe adamıyım, iş adamıyım. Paranın nasıl kullanılacağını iyi bilirim. Bu işler kafadan atmayla bu işler olmaz. Genel Müdürümüze gittik. Bize toplam 14500 işçi lazım dedi. Bunun 3200 tanesine hemen iş verebilecek durumdalar. Biz iktidara geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde 3200 işçiyi kesin TTK’ya alacağız. Kentleşmeyle ilgili olarak da bizim buradaki evler çok eski evler. Konutlarla ilgilide bir çalışma yapılması gerekiyor. AK Parti hükümeti Türkiye genelinde TOKİ’yle ilgili çalışmalar yaptılar ama bu bölgeye hiçbir şey yapmadılar. Türkiye’nin en eski şehri burası ama daha yollarımız tünellerimiz bile bitmedi. Biz burada mağdur kalan bir iliz. Çaycuma’dan Alaplı’ya kadar bu bölgeyi kalkındıracağız. Bakın Karabük’e Bartın’a veya diğer illere nasıl kalkınmış durumda. Filyos ile ilgili çok konuştular ama şuan hiçbir şey yapamadılar. Biz o konuyu da ele alacağız. Zonguldak’ı baştan sona kadar imar edeceğiz. Bu işler milletvekili düzeyinde kolaylıkla yapılacak işler değil. Biz partimizin ciddi bir milletvekili artışının sağlanacağını ve iktidar olacağına inanıyoruz. Bize sizde destek verirseniz bu kentin bakan çıkartacağını da düşünüyorum. Biz bu bölgenin kalkınmasıyla ilgili ciddi yatırımlar yapacağız. Ufak tefek işlerle bu şehrin kalkınması imkansızdır. Bu büyük işler de CHP iktidarında yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.