23 Ocak 2021 10:25

İlhan Taşcı’dan RTÜK’e Akit TV ve A Haber tepkisi: Görmezden gelince sorun çözülmez

RTÜK'ün Akit TV ve A Haber’deki yayınlara karşı "üç maymunu" oynadığını belirten RTÜK üyesi İlhan Taşçı, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyecek en son kurum RTÜK’tür" dedi.

RTÜK logosu

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, kurulun Akit TV’ye ve A Haber’deki yayınlara karşı ‘üç maymunu’ oynadığını belirterek, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyecek en son kurum RTÜK’tür. Görmezden gelince sorunlar ortadan kalkmaz” dedi.

Taşçı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “RTÜK, Akit TV’de; korona günlerinde toplum sağlığı için yaşamlarını feda edip, canla başla didinen sağlık emekçilerine ‘rüşvetçi’ diyenleri görmüyor. A Haber’de Erman Toroğlu’nun, Roman yurttaşlarımıza yönelik ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici söylemlerini duymuyor. RTÜK, üç maymunu oynayarak, Türkiye’de düşünce ve basın özgürlüğüne, yayıncılığa nasıl zarar verdiğini; saygınlığının her geçen gün nasıl zedelendiğini bilmiyor. Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyecek en son kurum RTÜK’tür. Görmezden gelince sorunlar ortadan kalkmaz.”

MURAT ALAN SAĞLIKÇILARI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Provokatif yayınlarıyla tepki çeken Akit TV’de yayımlanan bir programda Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, sağlıkçıların tepkisini çeken ifadeler kullanmıştı. 6 bin liradan aşağı maaş alan hemşire olmadığını söyleyen Alan, sağlıkçıların sürekli ‘özlük hakları’ sorununu dile getirmesinden şikayet etmişti. A Spor Yorumcusu ve Eski Hakem Erman Toroğlu ise Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica’ya dair “O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik... Affedersin, çingenelik bu... Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor... Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim” ifadelerini kullanmıştı. Toroğlu ayrıca, “Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım” demişti. Toroğlu’nun sözleri mahkemeye taşınmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Uğur Mumcuları unutturmayacağız

SONRAKİ HABER

Evine saldırılan mülteci: "Saldırıya uğradık, üzerine bir de iftira atılıyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...