TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlham Atatürk’ten Gelinlik Acar’dan

İzmirli Modacı Zeynep Acar’ın Atatürk’ün ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır’ sözünden yola çıkarak IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’na özel hazırladığı “Umudun Çiçekleri” temalı koleksiyonu, gelinliği görenleri adeta büyülüyor

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlham Atatürk’ten Gelinlik Acar’dan

KENAN YEŞİL / ÖZEL HABER

Tüm dünyanın ilgisini üzerine çeken IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 12’nci kez kapılarını açtı. 2018 yılına damgasını vuracak gelinlik modelleri sergilendiği fuar, moda dünyasının buluşma noktası oldu. Yerli ve yabancı çok sayıda tasarımcı ve imalatçı firmanın katıldığı fuar, yoğun ilgi görüyor. Farklı tasarımlar, modern dokunuşlarla hazırlanmış olan gelinlikler, katılımcılardan büyük beğeni topluyor. İzmirli Modacı Zeynep Acar’ın Atatürk’ün’ ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır’ sözünden yola çıkarak hazırladığı “Umudun Çiçekleri” temalı koleksiyonu ise gelinliği görenleri adeta büyülüyor. İnsanların yüzlerinin mutsuz, dünyada bir kaos içinde olduğu bu dönemde Atatürk’ün sözünün kendilerine umut olduğunu söyleyen Acar, “Atatürk son dönemlerinde Dolmabahçe Sarayı’nda başucunda duran 4 mevsim adlı tablodan esinlenerek çiçekli, kelebekli umut veren, insanların yüreğine bahar esintisini hissettiren bu gelinliği hazırladık” dedi.

ATATÜRK’TEN ESİNLENDİLER

IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda fuara özel hazırlamış oldukları gelinlik tasarımıyla ilgileri üzerine çeken İzmirli Modacı Zeynep Acar, “Umudun Çiçekleri” adını verdikleri koleksiyonunun ayrıntılarını anlattı. Atatürk’ün sözünü motto edinerek yola çıktılarını dile getiren Acar, yine Atatürk’ün son zamanlarını geçirdiği ve Dolmabahçe Sarayı’nda yatağının başucunda bulunan 4 mevsim adlı tablodan esinlendiklerini söyledi. İnsanların mutsuz olması ve dünyadaki kaos ortamının bu gelinliği hazırlamalarında etken olduğunu belirten Acar, “Öncelikle fuara özel hazırladığımız bir gelinliğimiz var. Her fuarda dikkat çeken bir çalışma isteriz. Biz modacılar tabii ki günlük olaylardan, sosyal, kültürel olaylardan etkileniriz. Moda böyle bir sektör. Baktığımda insanların yüzleri mutsuz, dünyada bir kaos var. Yeni dönemde okuduğum Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır’ bir cümlesi vardı. Ben hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Atatürk’ün söylediği bu cümle bize bu fuarda ilham verdi. Bu gelinliği hazırladık. Bu cümle gelinliğin üzerinde tamamen lazer tekniğiyle işlenmiş durumda. Atatürk yine son dönemlerinde Dolmabahçe Sarayı’nda başucunda duran 4 Mevsim adlı tablodan esinlenerek çiçekli, kelebekli umut veren bu gelinliği hazırladık. Gelinliğin yapımında kullanılan kumaş ipek, tüldür. 50 metreye yakın tül kullandık. Çoraplarında dahi çiçek var, kelebekler var. Gelinliğe baktığınızda insanın içini açan, bahar imajı olsun istedik. Gelinliğin yapımı 1.5 ay sürdü. Sürekli bir ince işçilikle uğraştık. El işçiliği çok önemli” diye konuştu.

GELENEKSEL VE MODERN BİR ARADA

Fuarda sergilediği ‘Çağdaş Sultanlar’ koleksiyonu hakkında bilgiler veren Zeynep Acar, geleneksel motifleri modern teknoloji ile birlikte geçmişle geleceğin iç içe olduğu giysiler grubu oluşturduğunu söyledi. Geleneksel Osmanlı sultanlarının giyim ve kuşamlarına olan özenlerinin Türkiye’de dokumacılık sektörünü çok geliştirdiğini belirten Acar, “Özellikle Bursa’da enine ipliklerini norma dokuma, boyuna dokumların gümüş, altın gibi değerli teller olan Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar kültürümüzde hep var. Bunları keşfettikten sonra modacı olarak yine o dönemde Montagu’nun Şark Mektupları kitabını okumuştum. İstanbul’da yaşamış olan bir konsolos eşi bir kadının o dönemki kıyafetleri, yaşam tarzlarını anlatması beni çok etkiledi. Çağdaş Sultanlar koleksiyonumuz bu şekilde ortaya çıktı. Geleneksel motiflerle, mesela kundekari deseni var bir elbisede, çintomani deseni var. Bu geleneksel motiflerle günümüz teknolojisini kullandım. Mesela organziiyi lazerle kestim. Bu sayede geçmişle gelecek iç içe yer aldı ve güncel, modern, günümüzün kadınının da giyebileceği ama geçmişten esinlenen bir hikayesi olan bir giysiler grubu oluştu. Bu koleksiyonumuz toplam 10 parçadan oluşuyor. Ayakkabısından, başındaki taca kadar komple takım parçalarımız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.