Sarıyer Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısı, Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında yapıldı. Oturumda, Islah İmar Planları’nın görüşülmesine yönelik maddenin de yer aldığı toplam 20 madde oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Sarıyer’de binlerce mahalleliyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar vermesinin ardından hazırlanan Islah İmar Planları, Sarıyer Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ilk toplantısında gündeme alındı. Yüzlerce Sarıyerli büyük umutlar ile geldiği Meclis toplantısında yalnızca gündem dışı konuşmaların yapılmasından ve maddelerin oylanıp komisyona gönderildikten sonra toplantının sona ermesinden dolayı rahatsızlıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, “Toplantıya büyük umutlar ile geldik. Söz konusu planlar oylanıp komisyona gönderildi ancak biz arzu ettiğimiz doyurucu bir cevap alamadık. Biz çözüm arayışına devam edeceğiz” sözleriyle sitemlerini dile getirdiler. https://ucuzsepetim.net

MECLİS TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ

Meclise; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, muhtarlar, Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aralık ayı 1. oturumuna Islah İmar Planları’nın çıkmasını isteyen Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi. Sarıyer Belediye Meclis salonuna sığmayan onlarca vatandaş, toplantıyı dışarıdan takip etmek zorunda kaldı.

TOPLANTI ÖNCESİ PARTİLERE ZİYARET

Toplantı öncesi CHP ile AK Parti Meclis gurubunu ve MHP Meclis Üyesi Mehmet Delihasan’ı ziyaret eden Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri ve muhtarlar, siyasi partilerden destek istedi. Islah İmar Planları’nın Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmesini talep eden vatandaşlar, dosyanın en kısa süre İBB’ye gönderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Meclis’te grubu bulunan partilerde vatandaşın mağdur olmaması için çalışacaklarını vurguladı.

“SARIYERLİLER İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”

Gündem dışı konuşan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, “Sarıyer’in önceliği her zaman mülkiyet olmuştur. Barınma ihtiyacı en kutsal ve mahrem hakkımızdır. Bu yüzden toplantıda herhangi bir siyasi konuşma yapmayacağız. Bizim tek ricamız mülkiyet konusu üzerinden kimse siyaset yapmasın. Herkes bu konuda samimi ve dürüst olsun. Meclis’te zaman zaman en küçük tadilatın bile aylarca konuşulduğu oluyor. Biz Islah İmar Planları’nın incelenmesini ve tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz. Bize bir bilgilendirme yapılmadı. Bunun da en kısa sürede yapılmasını talep ediyoruz. AK Parti grubu olarak Ocak ayı bize uygundur. Cuma günü yapılacak olan ikinci oturuma kadar bize gerekli bilgi ve belge sunulmadan söz konusu planların getirilmesini istemiyoruz. Çünkü atılacak adımların sonrasını da düşünmek zorundayız. Çok hassas bir konu. Sarıyerlilerin menfaatine olan projelere destek verdik. Bunun birçok örneği var. Yine vatandaşın yararına olacak her konuda üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

“HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili söz alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Abdullah Günaylı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor, bu konuda neler yapabileceğimizi düşünmemiz için vesile oluyor. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bu söze duyduğumdan beri engellilere ve engelli adayı olan bizlere bakış açım değişti. Artık vücudumun kıymetini bilmeye ve engellileri daha fazla anlaşamaya başladım. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan bu vatandaşlarımızın geleceğe mutlu ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Fakat engellilerin üretken bireyler olmaları konusunda STK’lara ve tüm insanlara görevler düşüyor” diye konuştu.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Nizamettin Günel, “İBB Meclisi’nde bile kararlar Meclis gündemine son dakikada geliyor. İBB tarafından çok kısa süre içerisinde Sarıyer Belediyesi’ne gönderilen görüş doğrultusunda gündemimize alma zorunluluğumuz oldu. Mahalleler ve biz Meclis üyeleri Sarıyer ve İBB’de konuyu yakından takip ediyoruz. Tabi Büyükşehir’den farklı bir görüş olarak gelmiyor. 2016 yılında Islah İmar Planları gündeme gelmişti. 3 bölge oybirliği ile diğerleri oyçokluğu ile geçmişti. Bizim gönlümüzden geçen oybirliği ile kabul edilmesi ve herkesin taşın altına elini koyması” dedi.

“SİZ İYİ OLUN Kİ BİZ DE İYİLEŞELİM”

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Hayrettin Dereli ise engelli vatandaşların huzur ve refahı için yapılan çalışmalar ile gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler verdi. Dereli, “Aralık ayının ilk haftası Meclis toplantısında Engelliler Haftası dolayısıyla hep ben konuşuyorum. Her nasıl olduysa bu sakatlık işi bana yapıştı. Fakat ben her insanın engelli adayı olduğuna ilişkin görüşe katılmıyorum. Neden engelli adayı olacaksınız ki? Siz iyi olun ki biz de iyileşelim” şeklinde konuştu.

PİR’DEN KADIN HAKLARI VURGUSU

Kadınların toplumdaki ve siyasetteki konumuna dikkat çeken Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir, şunları söyledi: “Türkiye’de 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün farklı bir anlamı var. 1934 yılında kadınlarımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde seçme ve seçilme hakkı kazandı. Bu konu Cumhuriyet’imizin bir dönük noktasıydı. Hemen akabinde 18 kadın milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Türkiye ise tüm dünyaya örnek ülke olarak gösterildi. Fakat daha sonra erkek egemen toplumumuz kadınları ikinci plana itti. Bir adım arkadan yürüme ve yürütme mantığı 85 yıl önce kazanılan bu hakkı örseledi. Fransa, İtalya, Yunanistan, İsviçre, birçok Batılı ve Doğulu ülkeler bizden onlarca yıl sonra bu hakkı tanırken, o ülkelerdeki kadın vekil oranı yüzde 35 ile yüzde 50 arasında değişiyor. Peki bizde durum ne? Yazıklar olsun ki 1 asrı devirecek olan Türkiye’de kadınlar ikinci sınıf muamelesi görüyor. Meclis’teki temsil oranı istenilen seviyenin çok gerisinde. Sizleri bu kötü tabloyu düzeltmek için çaba göstermeye davet ediyorum.”

SARIYER POSTA