CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi sağlık yasa teklifinin tıp literatürüne “Bedelli hekimlik”kavramını getirdiğini belirterek “kabul etmiyoruz” dedi

İlgezdi: “Bedelli hekimliği kabul etmiyoruz”

BirGün/Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlerin ya 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75 bin, uzman hekimler 120 bin TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek olmasını “bedelli hekimlik” olarak niteledi. İlgezdi, “AKP beşinci madde ile tıp literatürüne ‘bedelli hekimlik’ kavramını getirirken, güvenlik soruşturması karşısında çaresiz bırakılan hekimleri, şantaj ve baskıya açık hale getirmektedir. Bu madde derhal kanun metninden çıkartılmalıdır” dedi.

ilgezdi-bedelli-hekimligi-kabul-etmiyoruz-530894-1.

25 yıl sağlık alanında hizmet vermiş bir hekim olarak, hekimleri açlığa mahkum eden yasa teklifini eleştiren İlgezdi, insan haklarını hiçe sayan teklifin kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. Komisyon görüşmelerinde, “Yeni mezun olacak 11 bin genç hekimin hayallerini karartmaya hakkınız yok” dediklerini anımsatan İlgezdi, şunları söyledi:

“Bu yasa, bu haliyle kabul edilirse, güvenlik soruşturmasından geçemeyen doktorlara, ‘Bana para verdiğin sürece mesleğini yapabilirsin’ denilecektir. Bu düzenleme 21’nci yüzyılın ‘Deli Dumrul’ düzenlemesidir. Rüşvetin belgesi olmaz denir ancak düzenleme bu şekliyle yasalaşırsa, ucu açık suistimallere yol açacaktır. Güvenlik soruşturması karşısında çaresiz bırakılan hekimlerimizi, şantaj ve baskıya açık hale getirecektir.”