banner223

İlçelerin potansiyellerini değerlendirmeliyiz

Vezirköprü'de festivale katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun'un kalkınma ve hedefe ulaşma yolunda önemli yere sahip olan ilçelerimizin müthiş potansiyelleri var. Her ilçemizin potansiyellerini mutlaka Samsun'un hedeflerine ulaşması yolunda değerlendirmeliyiz" dedi.

İlçelerin potansiyellerini değerlendirmeliyiz


 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Vezirköprü'de bu yıl 11.'si düzenlenen Esenköy Uzunçayır Yayla Festivali'ne katıldı. İki gün sürecek olan festivalin ilk gününde Milli Güreşçi Erol Fidan’ın organizatörlüğünde gerçekleşen karakucak güreşlerini izleyen Başkan Genç'e vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Samsun'un kalkınma ve hedefe ulaşma yolunda yolunda ilçelerin de öneminin büyük olduğunu belirten Başkan Genç, "Her ilçemizin potansiyellerini mutlaka Samsun'un hedeflerine ulaşması yolunda değerlendirmeliyiz. İlçelerinden kopuk bir Samsun'un geleceğe yürümesi mümkün değildir" dedi.

ORTAK AKIL ŞART

Samsun'un ulaşım, tarım, turizm, sağlık gibi  önemli potansiyelleri olan bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Marka bir dünya şehri olmak Samsun için mümkün. Çünkü bu şehrin ilçeleriyle birlikte hiç de azımsanamayacak ölçüde müthiş bir potansiyeli var. Vezirköprü, Bafra, Havza, Çarşamba ve daha pek çok ilçemizin tarih, turizm, tarım potansiyellerini şehrin dışına taşımalıyız. Bu potansiyeli şehrin yararına kullanmak için ortak akıl şart. Samsun'u ancak ortak akılla birlikte hareket ederek marka şehir yapabiliriz" diye konuştu.

SAMSUN BÜTÜNCÜL GELİŞMELİ

Samsun'un geniş vizyonla, dünya ölçeğinde bir hedefinin olması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Genç, "Marka şehir olmanın yolu bütüncül gelişmeden geçiyor. Samsun bizim evimiz ve evimizi daha da güzelleştirmek ortak hedefimiz olmalıdır. Biz lokal değil, bütüncül bir gelişmeden yanayız. Yani Samsun'un sadece merkezi, Canik'i değil, Çarşamba'sı, Tekkeköy'ü, Ayvacık'ı, Vezirköprü'sü, Bafra'sı, bütün ilçeleri gelişmelidir. Ancak bu şekilde gelişmiş ve marka bir il olabiliriz. Bu şehirde un var, yağ var, şeker var. Ancak helva yapmayı bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

HER İLÇE SAMSUN'UN PARÇASI

Vezirköprü'nün ormancılık, dağ turizmi, doğa turizmi, hayvancılık ve tarım gibi önemli potansiyellerin bulunduğuna dikkat çeken Genç, "Şahinkaya Kanyonu, Kunduz Yaylası muhteşem yerler. Turizm potansiyeli fazla olan Vezirköprü’de konaklama sorunu mutlaka çözülmelidir. Vezirköprü ilçemiz ormancılık ve ayçiçeği üretimi bakımından çok zengin. Vezirköprü’de üretilen ürünlerin dünyaya hızlı ve ucuz ulaşması için ulaşım noktasında ilçeyi mutlaka yük treni ile Samsun limanına ve havaalanına bağlamalıyız. Her ilçemiz Samsun'un bir parçasıdır. Eğer Samsun'u ileriye taşıyacaksak bu şehri hep birlikte yönetmeliyiz" şeklinde konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER