Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 2015 yılı kayıt dönemi sonrasına dair yazılı bir açıklama yaptı. 2 bin 287 öğrencinin 2015 ÖSYM sınavı sonrasında Bayburt Üniversitesi'ni kazanarak kayıt olma hakkı kazandığını belirten Rektör Coşkun, “28 Temmuz'da başlayan e-kayıt işlemi 5 Ağustos'ta sona ermiştir. E-devlet üzerinden kayıtlar sorunsuz bir şekilde yapılmış ve öğrencilerimizin yüzde 70’i e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamışlardır. Şahsen başvuru ile 597 öğrencimiz kayıt yaptırmış, kayıtlar hızlı ve güvenli olarak bitirilmiştir” dedi. Her bölgeden eşit oranda öğrenci geldi Her bölgeden eşit oranda öğrenci geldiğini kaydeden Rektör Coşkun, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Üniversitemize ülkemizin tüm coğrafi bölgelerinden hemen hemen eşit oranda (her bölgeden yüzde 10-20 arası) öğrenci yerleşmiştir.

Karadeniz bölgesine daha yakın olmamız itibarıyla bu bölgemizden tercih edilme oranlarımız bölge ortalamalarının bir miktar üstünde, bu da bizim açımızdan sevindirici bir durumdur. Daha derinlemesine bir analizle şunu söyleyebiliriz: Üniversitemize hemen hemen her ilden öğrenci kayıt yaptırmıştır” ifadelerini kullandı. Kayıt kontrol hizmeti Bayburt Üniversitesi'nin üniversiteler nazarında bir ilki gerçekleştirdiğine dikkati çeken Rektör Coşkun, “Gerek öğrenci işlerimiz ve gerekse Bilgi İşlem altyapımız sayesinde kayıt işlemlerinde üniversiteler nazarında bir ilki gerçekleştirdik. Şöyle ki öğrencilerimize kayıtta rehberlik eden YENİ KAYIT sayfamızda kayıt kontrol bilgisi verdik. Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilerimizin heyecanlarını ve işlemlerinin yapılıp yapılmadığını anlamalarına yönelik gayretleri anladık ve bu hizmeti ürettik. Kimlik numarasını giren öğrencilerimiz kayıtlarının yapılıp yapılmadığını yapılmışsa hangi bölüm, fakülteye kaydının yapıldığı bilgilerini görebiliyor. Bu sayfada ayrıca yerleştirilmiş fakat kayıt yaptırmamış öğrenci bilgileri de veriliyor” açıklamasını yaptı. Doluluk oranları Birkaç program hariç Bayburt Üniversitesi'nin genelinde yüzde 100’ e yakın doluluk oranlarını yakaladığını ifade eden Rektör Coşkun, “Kayıtlarda haliyle üniversiteyi kazanıp da kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz olmuştur.

Bu sayı bölüm, fakülte bazında değişmektedir. Ama genel hatlarıyla üniversitemizi kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerimizin oranı bir hayli yüksektir. Mesela Eğitim Fakültesi doluluk oranı yüzde 100 olmuştu. Kayıtta ise sadece 6 öğrencimiz kayıt yaptırmadı. Ek kontenjan taleplerimizle beraber yapılacak ikinci yerleştirmede bu açık kalan kontenjanların dolmasını bekliyoruz. Çünkü genel eğilim bu yöndedir” dedi. "Öğrencilerimize 250 TL burs veriyoruz" Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki duruma da değinen Rektör Coşkun, “Demirözü ve Aydıntepe ilçelerimizdeki programlara yerleşen ve öğrenimine devam edecek öğrencilerimizin tümüne öğrenim süresi boyunca ayda 250 TL burs vereceğiz. Ayrıca Aydıntepe yerleşkesinde öğrenim görecek olan kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı ayrı yurt hizmetimiz bulunmaktadır.

Aydıntepe’deki programlarımıza özellikle öğrencilerimizi beklediğimizi belirtmek isterim. Bu yerleşkemizde idari bina, spor salonu, kız ve erkek yurtlar, yemekhane, lojmanlar, hizmet binalarımız güvenli bir kampüs içerisinde yer almaktadır. Ayrıca turizm otelcilik programını bitiren öğrencilerin en kolay iş buldukları bir alan olduğunu da hatırlatmak isterim. Demirözü yerleşkemiz de eğitim öğretime hazır hale getirildi. Eksik kalan kontenjanlarımızın ek yerleştirmelerle kapanacağını ümit ediyoruz. Dediğim gibi bu iki ilçemizdeki programlarda okuyacak öğrencilerimize ayda 250 TL burs vereceğiz” açıklamasında bulundu. Yabancı öğrenciler Uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını dile getiren Rektör Coşkun, “Üniversitemize her geçen yıl daha fazla sayıda yabancı öğrenci gelmektedir. Geçen sezonda 72 yabancı öğrencimiz vardı. Bu yıl binin üzerinde bir başvuru var. İlk etapta bu sayıyı yüzlerle ifade edecek bir orana ulaşacağını düşünüyoruz. Yabancı öğrenciler için barınma ve konaklama desteklerimiz artarak devam edecektir” dedi.