İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu Öğrencileri Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu Öğrencileri Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu Öğrencileri Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde Çamlıcatape Kur'an Kursu, Mehmet Akif Kur'an Kursu ve Ayşe Ziya Yılmaz Kur'an Kursları tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur'an Kursu etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başladı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunuşu sonrasında Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında kurslardaki amaçlarını ifade ederken, "Geleceğimiz olan yavrularımıza, Ku'an-ı Kerim'i öğretirken, sevgili peygamberimizin ahlakını da kazandırmaktır" dedi. 

Sağlam, konuşmasında "Rabbimiz kitabında, 'Muhakkak, siz biliniz ki mallarınız ve evlatlarınız sizin için değil, imtihan sebebidir" diyor. Gözümüz gibi baktığımız cennetin efendileri o güzel yavrularımız bilin ki bizler için bir imtihandır. Kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun. Bizi yaratan rabbimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirirken, aynı zamanda cennet meyvesi olan yavrularımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu da bilmeliyiz. Biz yavrularımızı Cenabı Allah'tan emanet aldık. Emanete iyi bakmalı, doğru bir şekilde yetiştirmeli ve geleceğimizi sağlam bir şekilde inşa etmemiz lazım."

Aile sağlam olursa toplum da sağlam olur diyen İlçe Müftüsü Sağlam, "Çocuklar güzel yetiştirilirse o toplum da güzellik olur, huzur olur, refah olur, mutluluk olur. Gelin çocuklarımızı güzel bir şekilde yetiştirelim. Davetimize katılan hanımefendilere ve beyefendilere teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Sunuculuğunu Nesibe Hatun Kız Kur'an Kursu Hocası Fatma Tosuner'in yaptığı programda Çamlıcatape Kur'an Kursu, Mehmet Akif Kur'an Kursu ve Ayşe Ziya Yılmaz Kur'an Kursu öğrencileri kurs hocalarının yönetiminde "Tesettürümle Değerliyim", "Vakfetmek", "Hadi Sor Dağlara", "Sevgi" ve "Bayrak" adlı rondları sergilediler.

Kurs öğrencileri hazırladıkları Piyes, Otobüs Draması ile Ramazan Manilerini sergiledikten sonra sure ve dualar okuyarak programlarını bitirdiler.  

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü ve İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından Hanife Ela Coşkun, İlknur Kalyoncu ve Miray Satu Dönmez isimli kurs öğrencilerine Hatim Belgeleri verildi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ın eşi Tülay Çakıcı da 4-6 yaş grubu Çamlıcatape, Mehmet Akif, Ayşe Ziya Yılmaz Kur'an Kursları öğrencilerine kurs belgelerini verdi.

Boyabat Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan öğrencilere Hatim Belgesi verdikten sonra yaptığı konuşmasında "Program çok emek verilerek, çok güzel bir şekilde hazırlanmış. Başkanımız Şefik Çakıcı İstanbul'da olduğu için programa katılamadı. Sislere selam gönderdi.

Öğrencilerimiz sergiledikleri oyunlarda bizlere çok şey hatırlattılar. Aile bütünlüğünü, büyüklere saygıyı, sokaktaki, otobüsteki davranışlarımızı hatırlattılar.Proglamın hazırlanmasında emeği geçen, ilçe müftülüğü görevlilerine kurs hocalarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Program hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115