Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünden Yaz aylarında açık alanlarda gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlanması gibi etkinliklerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapılmasından dolayı trafiğin tehlikeye düşürülmesi konularında uyarılarda bulunuldu.



Yaz aylarında açık alanlarda gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlanması gibi etkinliklerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapılmasından dolayı trafiğin tehlikeye düşürülmesi olaylarının meydana geldiği, kutlamalar sırasında silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması vatandaşlarımızda korku, panik ve tedirginliğe yol açtığı ve bazı durumlarda ölüm ve yaralanmalara sebep olduğundan üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekmektedir.
Vakfıkebir ilçesi Emniyet Müdüründen yapılan açıklamada,  Düğünlerin içinde bulunduğumuz yaz ayları nedeniyle, özellikle Ramazan bayramı sonrası oldukça artan düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi kutlamalarda patlayıcı madde kullanılması, konvoy yapılarak gürültü çıkarılması, trafiğin tehlikeye düşürülmesi ve çevreye verilecek rahatsızlıklar konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü bir dizi tedbirler aldı. Vatandaşları rahatsız edecek her türlü davranışa kanunlar çerçevesinde müdahale edileceğini ve yasal işlem uygulanacağını açıklayan İlçe Emniyet Müdürlüğü bu tür eğlence düzenleyecek ve katılacak olanları uyardı. Önemli olan vatandaşın güven içinde, sakin ve huzurlu yaşamasıdır denilen uyarıda birilerinin eğlenirken eğlencenin dozunu ayarlayamamasından dolayı diğer vatandaşlarımızın huzursuz olmasına izin vermeyeceğiz denildi.
Yapılan açıklamada; Düğün, nişan ve asker uğurlama gibi mutluluk ve gurur günlerinde silah ve havai fişek gibi patlayıcı maddelerin kullanılmasıyla yaşanan bu güzelliklere gölge düşürülmesini istemedikleri ifade edildi. Silahın bir eğlence ve kutlama aracı olmadığını vurgulandı. Havai fişek kullanımı konusunda da uyarılarda bulunularak şunları söylediler; “Düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması, toplumumuzun ortak sevinç değerleridir. Mutlulukların ve sevinçlerin, başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güven ortamının bozulmaması için kutlamalarımızda silah ve patlayıcı madde kullanmayalım. Havai fişekler patlayıcı madde ihtiva eden ve ehil kişiler tarafından usulüne uygun kullanılması gereken maddelerdir. Bu maddelerin izinsiz, zamansız ve uygunsuz kullanılmasından ötürü halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Havai fişek atılmasıyla oluşan gürültü ve ışığın yarattığı panik nedeniyle her havai fişek atımında çeşitli rahatsızlıklar görülmektedir. Ayrıca düğünlerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının ne kültürümüzde, ne de dinimizde yeri olmadığı ve uygun da karşılanmayacağı bilinmelidir.”
Yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde havai fişek atılmasıyla oluşan gürültü ve ışığın oluşturduğu panik nedeniyle yüzlerce kuşun öldüğünü biliyor muydunuz? Doğaya, canlılara ve çevreye zarar vermeyelim.
Unutulmamalı ki silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması vatandaşlarımız arasında korku, kaygı, ölüm ve yaralanma gibi üzücü sonuçlar meydana getirir.
Bir ömür boyu vicdan azabı çekmek istemiyorsak “Silaha Dur Diyelim, Sevinçlerimizi Hüzne Çevirmeyelim. Mutluluğumuzu Kör Bir Kurşunun Yıkmasına İzin Vermeyin.” denildi.