Tamer Heper İlanı inceleyin
HABERİ PAYLAŞ

İlanı inceleyin

İcradan satılık bir daire almak istiyorum. İcra dairesine başvurdum bana sadece ihaleye katılma şartlarını bildirdiler. Oysa alacağım dairenin özelliklerini, varsa borcunu falan bilmek istedim. Bunu nasıl bilebilirim? Bunu almamda bir risk var mıdır? l F.E.

***

Her ne kadar okuyucumun mektubu henüz çok eski bir tarihli değilse de umarım ben yanıt verene kadar bir başkasına satılmamıştır. Evet icradan gayrimenkul almak mümkündür ve okuyucumun sorularının yanıtı bu gayrimenkulün satışı için verilen ilanda vardır. Satıştan önce belli sürelerde bu satış için gazete ilanı verilir ve bu ilanın bir nüshası takip dosyasında bulunur.

Haberin Devamı

İcra dairesi en azından bu ilanı okuyucuma vermeliydi, zira herkes önemli bir para verip alacağı malın ne olduğunu bilmek durumundadır. Ben kendisine ‘icradan satılan malda hile olmaz, ihaleye gir al’ diye bir öneride bulunamam. Zira bir gayrimenkulün pek çok özelliği yeni maliki ilgilendirir. Bu nedenle ilana ulaşmasını ve bunu inceledikten sonra karar vermesini öneririm.

***

Ancak bunun için bu günlerde icra dairelerine ulaşmak maharet ister. Hele hele bir sade vatandaş için pek önerilecek bir husus değildir. Ben okuyucuma bunu bir meslektaşımın yardımı ile yapmasını öneririm. Zira icra dairesine adım atmak mümkün değil, kapıda işlem yapılıyor, sıra numarası veriliyor, memurla muhatap bile olamıyorsunuz.

Yani şu lanet virüs sadece evimize işimize girmekle kalmadı, icra dairesi işlemlerine kadar karıştı olup bizleri olumsuz etkiledi. Bu nedenle dikkat etmesi gerektiği görüşündeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder