Advert
as

İl Müftülüğünden Engellileri Yönelik Bilgi Yarışması

İl Müftülüğünden Engellileri Yönelik Bilgi Yarışması

Bingöl’de görme ve işitme engelli vatandaşlara yönelik umre ödüllü bilgi yarışması yapıldı.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de görme ve işitme engelli vatandaşlara yönelik umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.

 

Engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, onları Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik etmek, inanç esasları ve Siyer-i Nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla umre ödüllü “İşitme ve Görme Engelliler Arası Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” düzenlendi.

 

Görme engelliler için yapılan yarışmada; Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezber ve temel dini bilgiler, ezber konuları, Yasin, Mülk, Nebe ve Duha suresinden itibaren kısa surelerden soruldu.

 

İşitme engelliler ise Kur’an-ı Kerim okuma, ezber ve temel dini bilgiler alanlarında yarıştı. Ezber konuları; Fatiha ve Fil suresi arasındaki kısa surelerden seçildi.

 

Bingöl İl Müftü Yardımcısı Mahmut Atıcı başkanlığındaki komisyon gözetiminde yapılan yarışma sonucunda Umre ödülünü kazanan görme Engelli Naciye Varan ile işitme engelli Baran Akkuş oldu. Ayrıca İl müftülüğü tarafından diğer yarışmacılara Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum