Amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşam dengesini güçlendirmek olan çalışan annelere kreş desteği projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatıldı.

Türkiye genelinde Elazığ’ında aralarında bulunduğu 7 ilde başlatılan proje ile 0-60 ay  çocuğu plan 4/A statüsünde çalışan annelere 650 lira destek verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen anneler, 24 ay boyunca destek alabilecek.

Elazığ’da da 500 anne bu projede kapsamında destek alabilecek.

TUNCER: TEK ÇOCUK İÇİN BU DESTEKTEN İSTİFADE EDİLEBİLECEK

Elazığ SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, “Elazığ ilimiz olarak 500 çalışan annemiz bu destekten istifade edebilecek. Diğer şartları sağlamaları taktirde. Burada çağrımız 0-60 ay yani 5 yaş çocuğu olan, tüm sigorta kollarına tabi çalışan iş yerlerinde, kamu özel fark etmiyor. 4A statüsündeki annelerimiz 24 ay boyunca projeden istifade edebilecek. Tabi 0-60 yaş aralığı diyoruz. Eğer çocuğumuz sigortalı annemizin çocuğu diyelim 50 aylıksa bu defa 24 ay diyoruz ya 60 ayı aşmamak şartıyla değil bu defa 72 aya kadar destekten istifade edebilecek. Tek çocuk için bu destekten istifade edilebilecek. Toplam, her bir ayiçin 100 Euro bir desteğimiz söz konusu. Bu da şu an 650 TL’ye tekabül eden bir yardım” ifadelerini kullandı.

TUNCER: 500 ANNEMİZ BU DESTEKTEN İSTİFADE EDEBİLECEK

İl Müdürü Tuncer, “Tam zamanlı çalışan annelerimiz olacak. Yarı zamanlı değil. Ay içerisinde 30 gün prim ödenecek ve annelerimizin diğer bir şartı da çalışırken gelir düzeyi annemizin asgari ücretin brüt tutarının 2 katını geçemeyecek. Tabi şu an ön kayıt başvurularımız devam etmekte. 1 Kasım’a kadar devam edecek. Bu arada sisteme başvurular tarih saat şeklinde kayıt ediliyor. 500 annemizi aştıktan sonra başvuru yedeklere düşecek. O 500 asil kişi içerisinde şartları tutmayan veya daha sonrada bu şartları kaybeden annelerimiz tabi ki sistem dışına çıkacak. Bu defa yedeklerden başvuru almak kaydıyla Elazığ’daki bu kontenjan kadar annemiz bu destekten istifade edebilecek” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL