CHP Edirne milletvekili aday adaylarından Rasim Çakır, geçen Cumartesi günü Keşan’da düzenlediği toplantı ile yapılacak olan ön seçimde partili üyelerden kendisine destek olmalarını istedi.

Eski Adliye Binası’nda saat 12.00’de başlayan toplantıya, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Gümülcineli, salonda bulunanlara“Hoş geldiniz” diyerek, Rasim Çakır’ın aday adaylığı açıklaması nedeniyle bir araya gelindiğini kaydetti.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Gümülcineli,  daha sonra sözlerine önceki gün Ağrı-Doğubeyazıt’ta görevi başında şehit düşen Keşanlı er Akın Buluş’un yaşamını kaybetmesi nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirterek devam etti ve şehide Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı temennisinde bulundu. Gümülcineli,Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

GÜMÜLCİNELİ: ÜYELERİMİZİN TAKDİRİ

Sözlerinin devamında CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde Edirne adaylarını ön seçimle belirleyeceğini belirten Erdoğan Gümülcineli, ön seçimin sağlıklı geçmesi ve en iyi sıralamanın yapılmasını dileyerek, şunları söyledi: “Üyelerimizin takdiri hangi yöndeyse hem aday adayı arkadaşlarımız hem partililer olarak çıkan sonuçlara saygılı olup, elimizden geldiği kadar 7 Haziran seçimleri için tüm gücümüzle çalışacağımıza inanıyorum. Şimdiden aday adaylarımıza başarılar diliyorum.”  

Daha sonra Rasim Çakır söz aldı.

Toplantıya katılanlara “Hoş geldiniz” diyen ve teşekkür eden Çakır,Askerlik vazifesi vatan vazifesi. Analar çocuklarının eline kına yakarak askere yollarlar. Bir evladımız maalesef görevi başında şehit oldu. Onun Keşanlı, Edirneli, Samsunlu olması önemli değil. Önemli olan bizim evladımız olması. Bütün Keşanlı hemşehrilerime başsağlığı ve sabır, kendisine de tanrıdan rahmet diliyorum.” dedi.

Partinin ön seçim kararı aldığını ve bütün üyelerin sandığa gideceğini, kendilerini parlamentoda temsil edecek adayları belirleyeceklerini kaydeden Rasim Çakır,Yani bir vekalet vereceksiniz 4 yıl süreli olarak. Daha önce 2 dönem bu vekaleti bana vermiştiniz. Bunu onurumla, şerefimle taşıdım. Benden sonra 2 dönem başka arkadaşlarıma görev verdiniz. Bu sizin takdiriniz. Verdiğiniz ne kadar kutsalsa vermediğiniz günde o kadar kutsal ve değerlisiniz benim için.” diye konuştu.

Sözlerine AKP iktidarına yüklenerek ve ekonomik, sosyal başarısızlıklarından örnekler vererek devam eden Çakır, AKP’nin artık yerli ve yabancı sermaye tarafından iktidara getirilme maliyeti çok yüksek olan bir parti haline geldiğini söyledi.  Çakır, şöyle konuştu: “Bu 3 dönem içinde AK Parti o kadar yıprandı ki yerli ve yabancı sermayenin artık onu tekrar iktidarda tutabilmesinin onlara olan bedeli çok ağır ve pahalı bir noktaya geldi. Görünen o ki siyasi konjonktür Tayyip Erdoğan’ın aleyhine, AK Parti’nin aleyhine ve muhalefet partilerinin de lehine işlemeye başladı. Bu tabloyu çok net görebiliyoruz. Birtakım ciddi anketlerde de bu sonuçlar yavaş yavaş uç vermeye başladı. Güçlü siyasal iktidarlar, siyasi iktidarını devam ettirebilme adına devletin bütün imkanlarını kullanacaklar ve her türlü gücünü harekete geçirerek iktidara devam etmeye çalışacaklar. Unutulmaması gereken bir şey var: Dünyanın bütün güçlü iktidarları bugün siyaset mezarlığında. Her şeyin nasıl bir başı varsa bir de sonu da var. Türkiye’de siyasi iktidarlar genellikle iki dönemdir Cumhuriyet tarihimizde. Bu 3 dönem oldu ama öyle bir noktaya geldi ki artık taşınması zor bir noktaya geldi.”

AKP İKTİDARDAN DÜŞECEK

Konuşmasında AK Parti’nin aldığı oy oranın düşme nedenlerini de sıralayan Rasim Çakır,Bu seçimde AKP iktidardan düşecektir. Yapılmak istenen şudur: AKP’nin kendi iç çelişkileri çok derinleşmiştir. Özellikle Abdullah Gül ve ekibiyle Tayyip Erdoğan ve ekibinin çelişkisi çok derindir. Bu çelişki çok üst düzeydedir. Bu çelişki iki kişi arasında değil, arkasında çok geniş toplum kesimlerini ve sermaye gücünü de barındıran bir çelişkidir. Gül’ün siyaset dışına itilmesi ve orda tutulması, seçimin sonunda yeni bir merkez sağ partide Türkiye siyaset gündemine döneceği gibi bir izlenim vermektedir.” diye konuştu.

ERDOĞAN,  BU ÜLKEDE İSTİKRARSIZLIĞIN SEBEBİ

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik krizin eşiğine adım adım ilerlediğine vurgu yapan Çakır,  “Siyasetle ekonomiyi birbirinden ayrı değerlendirmemiz mümkün değildir. Güçlü iktidarların iktidar değişimi genellikle dünyada iki nedenle olur. Birincisi doğal afetler nedeniyle, ikincisi de ekonomik krizler nedeniyle olur. Şimdiye kadar istikrar adına Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmen Erdoğan’ın bu ülkede istikrarsızlığın sebebidir. Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin varlığı Türkiye’de istikrarsızlığın devleşmesine sebep olmaktadır. Ülkemizdeki gelir dağılımında büyük bir gelir dengesizliği oluşmuştur. Çok geniş bir kesim yoksullaşmıştır. Yolsuzluğun olduğu yerde yoksulluk vardır. Dolayısıyla bu çelişki sandığa yansıyacaktır. Unutulmaması gereken bir nokta var: Bizim insanımız ağzından lokmayı alırsınız ses çıkarmaz, sırtından hırkayı alırsınız ses çıkarmaz ama bizim insanımızın özgürlüklerine dokunduğunuz zaman ayağa kalkarlar. Bu dün de böyleydi bugün de böyle yarın da böyle olacak” dedi.

AKP %27’LERE DÜŞTÜ

Gitmekte olan bir siyasi iktidarın gidişini hızlandırmak için muhalefet partilerinin ve ana muhalefet partilerinin üzerine düşeni yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Rasim Çakır, bu seçimlerde AK Parti’nin iktidardan uzaklaşmasının en güçlü dinamiği olacaklarının altını çizdi. Yapılan anketlerde Edirne’de AK Parti’nin oy oranının %27 civarında olduğunu ve geçen seçimlerde aldığı oy oranının altına düştüğünü kaydeden Çakır, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edirne’de 3-0 yapma şansı çok yüksek.” dedi.

EDİRNE’DE 3-0 YAPABİLİRİZ

CHP’nin bu dönem Edirne’de 3-0 yapabilmesi için objektif koşullar bulunduğunu dile getiren Rasim Çakır, konuşmasını şöyle tamamladı: “İşte bu koşulları gerçekleştirmek ve hep beraber Edirne’den 3 milletvekili çıkararak bu siyasi iktidarı değiştirmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak adına örgütümün talebi doğrultusunda milletvekili aday adayı oldum. Önümüzdeki seçimlerde Edirne’den 3 milletvekili çıkarmak adına milletvekili aday adayıyım. Bu anlamda hepinizin katkı ve desteğini bekliyorum.”