İkinci yarı yetti

A -
A +

Beşiktaş, lige iyi başlayamasa da Evkur Yeni Malatyaspor karşısında hak ettiği bir galibiyet alarak, Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı. İlk yarı rakip kaleyi baskı altına almak istese de buna gücü yetmeyen Şenol Güneş’in ekibinin bu görüntüsünde Malatya ekibinin tamamen savunmayı düşünmesi de etkiliydi. Rakip yarı sahaya çıkmaya bile niyeti olmayan Yeni Malatyaspor, Beşiktaş’a alan bırakmadı. Bu bölümde yeni transfer Ljajic’in etkili oyunuyla gol arayan Beşiktaş buna rağmen pozisyon üretmekte oldukça zorlandı. Ljajic henüz ilk maçını oynasa da hem attığı paslarla hem de üst düzey oyun zekasıyla ilerleyen haftalarda takımın en önemli oyuncularından biri olacağının sinyallerini daha ilk maçtan verdi.
İkinci yarıda Pepe ile gelen duran top golü ise Malatya’nın kilidini çözmeye yetti. Skorda geriye düşen Erol Bulut’un takımı bu dakikanın ardından daha fazla set oyunu oynamaya çalıştı ve uzun toplarla gol aradı. Beşiktaş yerleşik savunmasıyla rakibine fazla fırsat tanımasa da Medel’e çıkan anlamsız iki sarı kart maçı zora soktu. Bana göre karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler her iki kart kararında da hatalıydı.  Negredo’nun Babel’e yaptığı muhteşem asist ise Beşiktaş adına geceyi noktalayan golü getirdi. Bu dakikanın ardından sahneye çıkan isim ise Karius oldu ve tehlikeli Malatya ataklarında önemli kurtarışlara imza attı. Günün sonunda Beşiktaş hak ettiği bir galibiyet alırken, önümüzdeki hafta oynanacak F.Bahçe maçı öncesi de taraftarlarına güven verdi.  Beşiktaş’ta günün en iyi oyuncuları her ne kadar kırmızı kartla atılsa da sahada basmadık yer bırakmayan Medel, sezonun sürpriz golcüsü Pepe, yeni transfer Ljajic ve güvenli oyunlarıyla dikkat çeken Gökhan ile Vida’ydı.

MAÇIN ADAMI: Medel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.