Lütfen bekleyin..



İkinci TEOG Değerlendirme Toplantısı yapıldı

18 Ocak 2017, 22:06 - Okunma: 3171

Vali Ahmet Deniz Batman'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1.Dönem Ortak Sınavları değerlendirmek amacıyla ortaokulların müdürleri ile bir araya geldi.

TEOG sınavlarında Batman'ın başarısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için ortaokul müdürleriyle gruplar halinde 2’nci toplantısını gerçekleştiren Vali Deniz, okulların başarı durumunu değerlendirilerek, başarını oranın yükseltilmesi için yapılaması gerekenler masaya yatırıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Vali Deniz, Batman'ın TEOG başarı grafiğini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak için başta öğretmen ve okul yöneticileri olarak herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, “Öğretmenlerimiz, öğrencileriyle iletişim halinde olsun. Çocuklarımızın iyi birey olarak yetişmesinde şüphesiz en büyük pay öğretmenlerindir. Öncelikle milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek zorundayız, ülkemizin buna ihtiyacı var. Ancak ülkemizin birlik ve beraberliğini böyle sağlayabiliriz.” dedi.
 
Vali Deniz, toplantıda Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Her Yerde Okuyor(#BatmanHerYerdeOkuyor)”  kampanyasıyla Batman'ın “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” ve “Hayata Bağış” gibi başarıyı yakalayan ve ülkemize örnek olan kampanyalar arasına girmesi gerektiğini belirtti.
 
teog-degerlendirme-toplantisi.jpg

Vali Deniz “Eğitimin niteliğini ve kalitesini artırmak için “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projesini hayata geçirdik. Okullarımızın kitap ihtiyacını karşılamak için önemli sayıda kitap aldık almaya da devam edeceğiz. Okulların başarısını artırmanız için yapacağınız her türlü çalışmayı desteklemek için gerekeni yapmaya hazırız. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber; takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece-gündüz demeden çalışarak, başarımızı artırmalıyız” diye konuştu.
 
teog-degerlendirme-toplantisi-001.jpg

Okulların son üç yıllık TEOG sınavlarındaki başarının grafikler üzerinden değerlendirildiği toplantıda; Vali Deniz, okullarımızın başarı oranlarının Türkiye ortalamasının altında olmasının hiçbir mazeretinin olmayacağını belirterek, başta okul yöneticileri olmak üzere öğretmen ve velilerimize büyük sorumluluklar düştüğünü, önümüzdeki dönem alınacak sonuçların, bu sonuçlarla karşılaştırılacağını ve başarısı düşük olan okullarımızın yöneticilerinin gerekli sorumluluğu alacaklarını ifade etti.
 
TEOG 1.Dönem Ortak Sınavında Batman birincisi olan 50. Yıl Ortaokulunun  Müdürü Diyatin Okuyan'a başarı belgesi vereceğini belirten Vali Deniz, tüm okullarımızın Okuyan’ın öğretmenleriyle gerçekleştirmiş olduğu takım ruhunu ve başarısını örnek alması gerektiğini, ikinci dönem  TEOG  sınavında hedefler koyarak, istenilen düzeyin yakalanması için çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti.
 
Eğitimin en önemli ayağı olan öğretmenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulunan Vali Deniz, okullarda terör propagandası niteliğinde eylem ve davranışlarda bulunan her kim olursa olsun okullarda barındırılamayacağının altını çizdi.
 
Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin yapılan sunumla devam etti.
 
Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

 


 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=