banner94

İKİNCİ SEZON İKİNCİ YAZI

Ligde ikinci hafta geride kaldı, Fenerbahçe dolu dizgin giderken, Beşiktaş toparlanan bir görüntü sergilerdi,

İKİNCİ SEZON İKİNCİ YAZI

Ligde ikinci hafta geride kaldı, Fenerbahçe dolu dizgin giderken, Beşiktaş toparlanan bir görüntü sergilerdi,

uğur demirbaş
uğur demirbaş
26 Ağustos 2019 Pazartesi 11:52
272 Okunma
İKİNCİ SEZON İKİNCİ YAZI

Ligde ikinci hafta geride kaldı, Fenerbahçe dolu dizgin giderken, Beşiktaş toparlanan bir görüntü sergilerdi, Galatasaray galibiyeti son saniyelerde yediği golle kaçırdı , Trabzonspor siftah yaptı. Ankaragücü ise son dakikada 3 puandan oldu. Basketbolda Dünya Kupası haftasına girdik, Voleybolda ise Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız 2’de 2 yaptı.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş evinde Göztepe’yi 3-0’la geçti. Geçen hafta 3-0 yenilen takımdan 1 hafta ne değişti diye baktığımızda bence ciddi bir değişim söz konusu değil. Kadro yetersizliği son derece ortada olan Beşiktaş’ta henüz transferler yapılmış değil. Avcı Başakşehir’de Mahmut ve Emre’nin oynadığı ön libero mevkinde Beşiktaş’ta Medel ve Necip’le aynı verimi alması imkansız. Geçen haftada dediğim gibi, 3-0’lık galibiyete rağmen ben Avcı ve Beşiktaş kimyasının tutacağını sanmıyorum. Muhtemelen bir süre sonra Avcı ya Başakşehir’e döner ya da Kasımpaşa’ya gider. Maç sonu Queresma’ya veda eden siyah beyazlıların kadrosunda yeni stoper Ruiz ve Güven dışında güven veren bir isim yok. Beşiktaş için net yorum yapmak oldukça zor. 10 üzerinden puan vermek gerekirse 3,5’dan 4.

Fenerbahçe lige taraftarının yıllar önce unuttuğu bir hızla başladı. Geçen hafta ki 5-0’lık skordan sonra bu hafta Başakşehir’i deplasmanda 1-0’dan geriye döndü ve Dirar’ınson dakika golüyle 2-1 yendi. Fenerbahçe’de bu sene değişen temel nokta takım arkadaşlığı ve futbolcuların geri gelen özgüvenleri. Defans hattını Dirar-Jailson-Zanka-Ozan olarak kuran Ersun Yanal, 4’lü defansın 3’ünde asıl mevkisindeolmayan isimlere görev verdi. Bu oyuncuların maçın oyuncuları arasına girmeleri ve oyuna sonradan giren üç ismin, Alper-Zajc-Ferdi, son dakikada gelen golün üç pasınıda yapmış olmalarını takımın karakterini ortaya koyduğunu düşünüyorum. Adil Rami, Luiz Gustavo transferleri olursa daha da güçlenecek takım şampiyonluğun en büyük adaylarından biri.

Trabzonspor iyi futbolunu bu haftada sürdürdü. Evinde Yeni Malatyaspor’u 2-1 yenen bordo mavililerde yıldız transfer Daniel Sturrigge’in takıma dahil olmasını bekliyoruz. İyi kadrosunun ligde tempo buldukça daha da forma gireceğini ve ligde ilk 5’ten sezon boyu düşmeyeceklerini düşünüyorum.

Haftaya ise bizleri müthiş bir maç bekliyor. Ligin şu an en formda iki ekibi Fenerbahçe ve Trabzonspor Pazar 21:45’teKadıköy’de karşılaşacaklar. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ortak noktası, ikisininde kalesinde Milli Takımımızın geleceğinin olması.

Galatasaray ikinci haftada da galibiyetle tanışamadı. Evinde Konyaspor’u ağırlayan Galatasaray Babel’in attığı golle öne geçti ancak 90+6’da yediği gol ile 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılı takımda temel sorun, son iki sene şampiyonluğu, geçen seneyi 3 kupayla kazanan kadrodan kalan oyuncuların kapasitelerini doldurmaları, transferlerin ise Nzonzi hariç yeterli takviye yapılamadı.  Konyaspor’un golü belki son saniyede geldi ama o golü atana kadar sabırla pas yaptılar. Bu pasları yaparken Galatasaray’ın durması rakibini izlemesi maçı 1-1’e getirdi. 1-0 öne geçtikten sonra evinde Dünya’nın en etkili takımlarından biri olan Galatasaray’ın bu kadar durması, ipleri vermesi alışık olmadığımız bir durum.Takımdabirkaç futbolcu hariç geçen seneki ruh yok. Bu kazanma arzusu, hırsının kaybolma nedeni kadro. Geçen hafta yazdığım gibi Galatasaray’ın önünde şampiyonlar ligi var ancak o kaliteden çok uzak. Galatasaray’da anlamlandıramadığım, hem fizik hem  mental olarak olumsuzluk ve demoralize bir durum var. Bunu da çözebilecek tek insan Fatih Terim. Yılan hikayesine dönen Falcao transferi gerçekleşirse, gollerinden daha çok camiada oluşan bu havayı dağıtmaya yardımcı olur.

Ankaragücü evinde Kayserispor’u konuk etti. 59. Dakikada 1-0 öne geçen temsilcimiz, 90. Dakikada yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Böylece lige 2 maç 2 puanla başlayan Ankaragücü lige orta düzeyde başladı diyebiliriz.

Premier Ligde haftanın maçında iki namağlup takım, Liverpool ve Arsenal karşılaştı. Maçı 3-1 kazanan Liverpool her zaman ki gibi iyi görüntüsünü sürdürdü. Liverpool’un en son hangi maçta kötü oynadığını artık hatırlamıyorum. 3’te 3 yapan Liverpool’u ise 7 puanla City takip ediyor. Muhtemelen 38. Haftaya kadar bu mücadele sürecektir.

Voleybolda Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşıyoruz. Milli takımımız Yunanistan ve Finlandiya’yı yenerek turnuvaya çok iyi başladı.  İlk kez dört ülkenin (Türkiye, Macaristan, Slovakya, Polonya) ortaklaşa düzenlediği turnuva 8 Eylülde sona erecek. Umarım millilerimiz bu performansını sürdürür ve kupa ülkemize gelir. 

HAFTANIN OLAYI

Üç büyüklerde kadro yetersizliği ortadayken hiç transfer yapılmaması.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Galatasaray’ın evinde Konyaspor’la berabere kalması.

İNENLER

Galatasaray

Başakşehir

Göztepe

Kasımpaşa

ÇIKANLAR

Vedat Muriq

Alanyaspor

Denizlispor

Çaykur Rizespor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26