TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci el eşyalar dostlara can oluyor

Hayvanlar İçin Projeler Derneği, topladıkları ikinci el eşyaları internet üzerinden satışa çıkararak barınak ve besleme gruplarına mama yardımında bulunuluyor, hasta hayvanların klinik masraflarını karşılıyor

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İkinci el eşyalar dostlara can oluyor

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Hayvanlara yapılan işkenceler son günlerde ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Birçok kesim yapılan bu zulme büyük tepki gösterdi. Hayvan hakkı savunucuları, hayvanlara karşı suç işleyenlerin sadece para cezası ödeyip kurtulmalarını önlemek için daha ağır cezalar istiyor. Ekim 2014’te barınaktan çıkarılan hasta bir köpek ve yavrularının yüklü tedavi masraflarını ödeyebilmek için ikinci el eşyalarını sosyal medya üzerinden açık artırma ile satan Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİP), şiddet ve işkence mağduru sahipsiz sokak hayvanlarına yardım etmeye devam ediyor. Kurucu üye Funda Bonomo, eski kitapları, ikinci el kıyafetleri, bir heves alınıp kullanılmamış her türlü eşyayı internet üzerinden alıcılarıyla buluşturarak elde ettiği bağışlarla barınak ve besleme gruplarına tonlarca mama yardımında bulunuyor, hasta hayvanların klinik masraflarını karşılıyor.

SİZ DE KATILIN

Sahipsiz ve terk edilmiş canların önce sağlıklarına sonra mutlu yuvalarına kavuşturduklarını belirten Funda Bonomo, “Açık artırmalarımıza, ressamlar tablolarını, yazarlar kitaplarını, sporcular formalarını bağışladılar. Tedavileri süren patili çocuklarımız yararına dövme sanatçısı dövme, güzellik merkezi cilt bakımı yaptı. Destekçilerimize, oteller bağışları karşılığı tatil hediye ettiler, restoranlar yemek verdiler. Kermeslerimizde satılmak üzere yüzlerce duyarlı firma yüzlerce çeşit ürün hibe etti. Anneler tepsi tepsi kurabiye ve poğaça yapıp getirdiler, anneanneler atkılar eldivenler ördüler. HİP, çok kısa sürede çok sayıda iyi insanın aynı duygular ve aynı amaçlarla bir araya geldiği, katkıda bulunmak isteyen herkesin kendi imkanları doğrultusunda fark yaratabildiği keyifli bir oluşum haline geldi. Hayvan dostlarımızın yaşam haklarını savunmak, onlara layık oldukları hayatları sağlayabilmek için HİP meleklerinin de destekleriyle yolumuza devam edeceğiz. Siz de bize katılın” dedi.

SATIP KLİNİK BORÇLARIMIZI TEMİN EDİYORUZ

Şu an bir belediyeden boş bir alan yardımı beklediklerine değinen Bonomo, istedikleri alanda yapılan yeri barınak gibi düşünmeyeceklerini vurgulayarak, “Çünkü barınaklarda çok fazla hastalıklar var. Biz daha çok gelip geçici bir transit merkezi gibi düşünüyoruz. Onlara orada en iyi şekilde bakıp hayvanların huylarını, soylarını daha iyi tanıyıp, en uygun hangi aileye verilebilir? Sorusunun cevabına, uygun aileye yönlendirmek temel amacımız. Eğer ki bir travması varsa, eğitimini ve rehabilitasyonunu yaptırıp, iyi bir şekilde yuvalandırmak gibi bir projemiz var. Şu anda bünyemizde 16 kişi var 16 kişiyle başladık bu şekilde devam ediyoruz. Hiç üye almayı düşünmedik. Bunun nedeni insanlara, ‘yıllık ya da aylık şu kadar aidat ödemeniz gerekiyor’ demek. Böyle bir durumun hayvanlar için yapılan projelerin mantığına ters düştüğünü düşünüyorum. Çünkü insanlar bize para vermek istemediği takdirde onlardan para istemiyoruz. Örneğin; aldığınız ve okuduğunuz kitap evin bir köşesinde duruyor. Bu size fazlalık olarak geliyor. Onu bize yolladığınızda, onu satıp o şekilde biz klinik borçlarımızı temin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

5199 SAYILI KANUN DEĞİŞTİRİLMELİ

Hayvanlara karşı suç işleyenlerin sadece para cezası ödeyip kurtulmalarını önlemek için daha ağır cezalar getirilmesi gerektiğini kaydeden Bonomo, şunları söyledi: “İzmir’de araba çarpan, damdan düşen ve terk edilen bütün hayvanların ihbarları derneğimize geliyor ve mümkün mertebe hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Hemen hemen her gün kliniğe en az iki tane hayvan alıyoruz. Aslında ülkemizde hayvanlarla ilgili sorunlar sadece İzmir’de değil genel olarak yaşanıyor. 5199 sayılı bir kanun var. O kanunda hayvanlar mal olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla biri gelip benim hayvanıma tecavüz ettiğinde, silahla öldürdüğünde, arabayla ezdiğinde gibi durumlarda benim malıma zarar verdiği için ben ona sadece para cezası verdirtebiliyorum. Aslında benim canımı öldürüyorsun. Yasaların uygulanmaması her şeyden önce başta bunun değişmesini istiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.