Aöf

İki Üniversitenin AÖF Sınavları Çakışıyor! Çözüm Bulunmalıdır

Referandumun 16 Nisan 2017’de yapılacak olması sebebiyle Anadolu Üniversitesi aldığı kararla bahar dönemi ara ve dönem sonu sınav tarihlerinde değişiklik yapmıştı. Ancak sınav takvimlerine göre Anadolu Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesinin sınavları çakışıyor. İki üniversitenin sınavları 29-30 Nisan ve 3-4 Haziran’da yapılacaktır. Tarihlerde değişiklik yapılmazsa iki üniversiteye de kayıtlı öğrenciler sadece bir üniversitenin sınavlarına girebilecektir.

Anadolu Üniversitesi’nin 15 Şubat’ta Yaptığı Açıklama

Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 03-04 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sisteminin Cevabı
“Sınav takviminde son anda değişiklik yapan üniversite Atatürk Üniversitesi değil, Anadolu Üniversitesi’dir. Bunu fark ettiğimiz andan itibaren yaptığımız girişimler Anadolu Üniversitesinin sınav takvimi değişikliğine ve çakışma durumunu düzeltmeye yeterli olmamıştır.

Biz sınav takvimimizi, ÖSYM’nin sınav takvimi değişikliklerini dikkate alarak, Anadolu Üniversitesi ile Aralık 2016’da görüşüp güncellemiştik. Yani Anadolu Üniversitesi bizim sınav takvimimizden haberdardı. Buna rağmen sınav takvimi değişikliğini yaptı ve sınav tarihleri çakışması yaşandı.

Nisan ve Haziran aylarındaki ÖSYM’nin sınav takvimi ile hafta sonlarına gelen bayram ve referandum gibi resmi tatiller dikkate alındığında hafta sonunda 2 günü boş olan bir tarih bulunamadığından sınav takviminde değişiklik yapmamız ne yazık ki mümkün görünmemektedir. Bu yüzden, başvurunuzun Atatürk Üniversitesine değil, Anadolu Üniversitesine yapılması daha uygun olacaktır.”

Kamupersoneli.net Notu:Sınav tarihlerinde değişiklik yapılma olasılığı varsa iki üniversitenin anlaşıp sınav tarihleriyle ilgili değişiklik yapması, öğrencilerin mağdur olmaması açısından sınavlar için uygun bir takvim bulunması faydalı olacaktır. 

KAMUPERSONELİ.NET – ZEKİ KARA ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Anadolu nun sınavları 7-8nisan olsa iyi olur biran önce mezun olmak istiyorum daha haziranda kpss tercihim var

  2. 8-9 da istanbul üniversitesinin vizeleri var bu da çakışıyor maalesef

  3. İstanbul üniversitesinin de sınavları aöf işe çakılıyor ancak anadolu üniversitesi değişiklik yapmış olmasına rağmen bu konuda sprun çözme taraftarı değil. İki okuldan da artık öezun olmak istiyorum sınav tarihleri tekrardan gözden geçirilmeli

  4. sesimizi duyan yok lütfen en kısa zamanda sınav tarıhlerınde degısıklıge gıdın eger boyle kalırsa malesef benım gb ıkı unıverste okuyanlar magdur olucak…bumudur egıtım…

  5. az önce yök dilekçe yazıp hızlı kargo ıle gonderdım benım gb durumda olanlarda bunu yapsın kı cıddıye alınsın belkı bır sonuc alınır

  6. bu konu anadolu ünv. suçudur. atatürk ünv. sinav takvi̇mi̇ önceden belli̇ydi̇. anadolu ünv. durumu düzeltmeli̇

  7. anadolu üni̇versi̇tesi̇ aöf senatosunun vermi̇ş olduğu bu karar öğrenci̇leri̇ni̇n yaşamiş olduğu bu sorunun onlar i̇çi̇n ne kadar değersi̇z olduğunu bi̇zlere göstermi̇ş oldu ve bu konudada herhangi̇ bi̇r adim atmiyacaklari belli̇ oldu.yökün bu konuda hassai̇yet gösteri̇p bu mağduri̇yeti̇n kaldirilmasi i̇çi̇n gerekeni̇ yapmasini umuyorum.

  8. her iki üniversiteye de ödeme yaptım.
    toplamda 515 tl.
    hem dönem kaybı yaşayacağız hemde para kaybı.lütfen buna çözüm bulunsun.
    yada paralarımız iade edilsin.

  9. Ya sinav tarihleri değişmeli yada odedigimiz harçlar iade edilmeli. Göz göre göre hakkımız yeniyor. Vize çakistigi gibi Final de cakisiyor. Bu demek uyor ki dönem boşa gitti.bişeyler yapılmalı. Sesimizi duyun lutfen

  10. 2değil 3açık öğretim fakültesi hem vize nemde finalleri ayni tarihe koymuş AÖF-AtA-auzef bu şekilde sene kaybı kaçınılmaz sınavları akşam saatlerinde dahi yapsalar olacak bu hakkı verdiler birazda arkasında dursalar gerçekten çok mağdur durumdayız

  11. bende aradım şimdi anadolu üni.yi sınav tarihleri ile ilgili yardımcı olmuyorlar. mazaret veya dilekce gondersek olur mu diye sordugumda olumsuz cevap aldım..hangi sınava girerseniiz o size kalmıs diyorlar. çözüm yok. neden fazladan zaman kaybı olsun. neden fazladan para vereyim. neden magdur ediliyoruz..

  12. anadolu üniv son anda sınav tarihini güncellemişmiş. paramızı versin o zaman. bu ne keyfiyet Allahım. bunca öğrenci neden mağdur ediliyor. yapmasınlar o zaman sınav mınav.

  13. anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi ve atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesine (iki üniversiteyede kayıtlıyım) sınav tarihleri aynı gün olması sebebiyle birinin sınavlarına giremiyeceğim, üniversite öğrenci sisteminden iki üniversiteye kayıtlı öğrencileri aslında görebiliyor. neden böyle yapılorlar anlamıyorum. lütfen sınav tararhlerini aynı güne gelmeyecek şekilde ayarlanmasını istiyorum.

  14. sesimizi duyun lütfen sınav tarihlerini değiştirin, iki üniversitenin sınav tarihleri çakışmasın.

  15. arkadaşlar bimere yazalım. yılsonu sınavı da aynı tarihte. bizim gibi 2 üniversite okuyanlar için bişeyler yapmaları gerekir. ikinci üniversite diye kendileri kayıt alıyorlar sonrada mağdur ediyorlar.

  16. Finallerde çakışıyor kesin sınıf tekrarı çözüm için ne yapmamız gerek sınavlar akşamda olabilir en azından 0 olmaz

  17. bimere yazdım anadolu üniversitesine yazdım, atatürk üniversitesine yazdım defalarca aradım, kendilerine, kendi çoluk çocuğuna gelince kurumların kapılarını sonuna kadar açanlar, kendi ikballeri için kılı kırk yaranlar, böylesine açık bir mağduriyeti gidermek için hiçbir adım atmamaktadırlar. kalıp sözlerle, çözüm bulmanın ötesinde suçu birbirlerine atmaktadırlar. hem vize sınavları hemde final sınavlarındaki çakışmadan her iki üniversitenin tepe yönetimi sorumludur. gerek medyada gerekse öğrencilerin başvurmaları üzerine iki yüksek öğretim kurumu da inatla sınav tarihlerini değiştirmemiştir. iki eğitim kurumuna kayıtlı bir öğrencinin aynı anda iki üniversitenin aynı tarih ve aynı saatte olan sınavına girmesinin mümkün olmadığını bilmelerine rağmen, bile bile bu mağduriyete göz yummuşlardır. yani bir anlamda eğitim hakkımız gasp edilmiş, hayallerimizin önüne engel konulmaya çalışılmıştır. iki eğitim kurumuda bu mağduriyeti gidermek zorundadır, bunu yapmak mecburiyetindedir.

  18. 14 _15 nisan 2018 auzef ve aof sınavları çakışıyor lütfen bu sorunu cozelim

  19. 14 _15 nisan 2018 auzef ve aof sınavları çakışıyor lütfen bu sorunu cozelim