Okulun Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanı öğrencileri İtalya’nın Modena kentinde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ise Almanya’nın Manheim şehrinde aldıkları bir aylık eğitimin ardından Çorum'a döndü.
Proje kapsamında Almanya'ya giden öğrenciler Alman Pastaları Yapımı hakkında Justus von Liebig Schule'de teorik ve pratik eğitim aldıktan sonra çeşitli işletmelere giderek eğitimlerini sürdürdü. Öğrenciler Alman Pasta yapımını öğrenmenin yanı sıra Çorum'a özgü leblebili kurabiye ve pasta çeşitlerini de Almanlara tanıttı. İtalya’ya giden öğrenciler ise ön büro ve kat hizmetleri alanında Modena Hotel Riverside'da ve Mugni Internatıonal Foundatıon For Education And Culture'de teorik ve pratik eğitimlerini alarak Avrupa'da otelcilik alanındaki son gelişmeleri yakından izleme fırsatını buldu.
Öğrencilere eşlik eden Konaklama Seyahat Hizmetleri Alanı Öğretmeni Tahsin Gökgöz ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Hülya Hallı, projenin öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine çok önemli katkılar sağladıklarına inandıklarını, bundan sonraki dönemlerde de yeni projeler hazırlamaya gayret edeceklerini kaydetti. Gökgöz ve Hallı, projenin her aşamasında yakından ilgilenen Koordinatör Bayram Gökbulut ile Okul Müdürü Elvan Güneş’e teşekkür etti.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim