MENÜ

İki kaleci ve iki yarı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı en iyi ilk yarıydı. Eğer Ertuğrul altyapısında yetiştiği Fenerbahçe’de kalıp bu maçta formsuz Harun yerine kaleye geçseydi ilk yarı daha da farklı bitebilirdi. Fenerbahçe ilk 45’te tam 26 kez Kasımpaşa ceza alanı içinde topla buluştu.

Haberin Devamı

Bir plana sahip

Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda Sosa’nın lider top yönlendiricilik kalitesiyle geriden çok iyi oyun kurdu, ön tarafta da çok iyi hücum pres yaptı. Emre Belözoğlu belki çok tecrübeli bir teknik direktör değil ama tecrübeli bazı teknik direktörlerden çok daha net bir, "Büyük takım oyunu” planına sahip: Fenerbahçe, Kadıköy’de Süper Lig maçlarında böyle büyük oyun oynamayı tercih etmeli, Erol Bulut bunu bir türlü net olarak anlayamadığı için de şu anda Fenerbahçe teknik direktörü değil artık. Ayrıca Ersun hocanın son görev aldığı dönemdekinden farklı olarak mevcut Fenerbahçe oyuncu kadrosu da bu oyunu oynamaya çok daha müsait, Valencia’nın son 4 maçında 4 gol atması bu oyun tercihinin de sonucu. Lakin 11’i kadar yedekleri de kâğıt üzerinde geniş kalite arz eden Fenerbahçe’de 2. yarıdaki oyuncu değişikliklerinden sonra bir anda oyun kalitesi düştü.

Haberin Devamı

O hataları yapmasa

Hemen ardından Harun ilk goldeki kadar büyük olmasa da yine bir hata yaptı ve penaltıya sebep oldu. Belki tam 90’da çıkardığı topla skoru 3-2’de tuttu Harun ama o hataları yapmasa maçın skoru zaten buraya gelmez ve Fenerbahçe sonlarda bu kadar zorluk çekmezdi. Emre Belözoğlu tecrübelendikçe daha etkili oyuncu değişiklikleri yapabilir ancak Fenerbahçe’de sonradan girenlerin de bu kadar ham oynamamaları gerekiyor.

YORUM YAZ