Erkut Can İki aşkın anıları
HABERİ PAYLAŞ

İki aşkın anıları

Türkiye iki değerini kaybetti geçen hafta. İkisi de 97 yaşında. İkisi de aşık. Rahşan Ecevit aşkının yanına gitti devlet mezarlığına. Hayrettin Karaca ise aşkından koptu. Rahşan Ecevit’i, sosyalist siyasi hayatı ve kimilerini sevindiren, kimilerinin yıllarca konuştuğu Rahşan affı yüzünden sevmeyenler olabilir.

Hayrettin Karaca ise, liseden sonra başladığı tekstil işinde duayenliğinin yanı sıra, toprak, daha doğrusu erozyonla başlayıp, ağaç sevgisi ile devam eden ve ‘Toprak dede’ tanımlamasıyla, herkesin tanıdığı bir tabiat aşığıydı. Sevmeyeni olabilir mi?

Haberin Devamı

İki aşkın anıları

Tadı damağımızda

Bahtiyarız ki, ikisini de tanıma fırsatımız oldu. Hürriyet yıllarımızda, eşim Hür Holding genel müdürü Osman Nuri Torun’un sekreteri iken Hayrettin Bey de Torun’un en iyi arkadaşıydı. Karaca, Yalova’daki çiftliğinde meyveleri, başka meyvelerle aşılamaya merak sarmıştı. İlk ürünleri de Torun’a tattırırdı. Tabii bize de. Elma yersiniz armut kokar, şeftali yersiniz kayısı tadı vardır. Daha niceleri. Bu anlattığım tarih 50 yıl önce. Hayrettin Abi o zamanlar daha ‘Dede’filan değil.

Rahşan Hanım’la hikayemiz de şöyle. Ecevit’lerle çok tanışmak istiyorduk. Milletvekili bir dost vasıtasıyla imkan bulduk ve beraberce Bağdat Caddesi Suadiye’deki evlerine gittik. Bülent Bey’in çok sevdiği Hacı Bekir lokumu ile. 10 dakika sonra bir yardımcı çay getirdi. Arkasından da Rahşan Hanım kendi sardığı sigara böreklerini. Unutamayız. Dedim ya, tatları damağımızda kaldı.

Bir haftadır Hayrettin Bey’in ağaca sarılmış resmini görüyorsunuz her yerde. Ama benim için, aynı okulda grafik tahsili yaptığımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun kırmızı kazak giymiş ağaç deseni en güzeli. Paylaşmak istedim. Anılarıyla yaşarken, son sözüm ikisine de güle güle.

Bilmiyordum

Türk Hava Yolları’nın, İstanbul-Selanik uçuş kodu, yıllardır TK 1881’miş. Kim düşündüyse helal olsun. Hiç Selanik uçuşum olmadığı için yeni öğrendim. Bir şey daha öğrendim. THY, kadın pilot sayısında 211 kadın pilot ile rekor kırmış. Sevincimi anlatamam.

“Mutluluğu çorba yapıp elimize çatal verdiler. Bizi çıkmaz sokağa bırakıp, yolun açık olsun dediler.”

Haberin Devamı

NEYZEN TEVFİK

Takdirle

18 milyon çocuğumuz yarıyıl tatiline girdi. Hep takdirle. Bir de Türkiye’deki eğitim sistemi tartışılıyor. Tartışılacak da. Çünkü, 6 kere 7’nin kaç olduğunu bilmemek, bu takdirlerin konusu değil herhalde. Yine tatile çıkan 1 milyon öğretmenimizin de. İstisnalar dışında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder