phishing

İhracatın yarıdan fazlası mermer

İhracatın yarıdan fazlası mermer

İhracatın yarıdan fazlası mermer
10 Mayıs 2017 - 18:03

İhracatın yarıdan

fazlası mermer  

 

 

Vali Yıldırım: Mermercilik sektörü Afyonkarahisar için önemli bir sektör. Önceki yıllarda yüzde 40’ları bulan mermerin ihracattaki payı geçtiğimiz yıl yüzde 56’ya ulaştı

 

 

 

Özeli bir firma tarafından Afyonkarahisar’a kazandırılan mermer fabrikasının açılışına katılan Vali Aziz Yıldırım, “Mermercilik sektörü Afyonkarahisar için önemli bir sektör. Çünkü Afyonkarahisar’dan yapılan ihracatın daha önceki yıllarda yüzde 40’ları bulan mermer sektöründeki payı geçtiğimiz yıl yüzde 56’ya ulaştı” dedi. Ekrem Demirel Maden Sanayi Anonim Şirketi’nin yeni hizmet binası ve üretim tesisinin açılışına Vali Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve davetliler katıldı.

FİRMALARIN BİR ARAYA GELMESİ ÖNEMLİ

Açılışta konuşan Vali Yıldırım, şunları söyledi: “Burada konuşmalar yapılırken en çok sevdiğim konuşma bir üretim merkezinin, bir istihdam alanının ülkemiz ekonomisine yeni bir soluk getiren bir müessesinin açılışıdır. Bu tür konuşmalar beni ziyadesiyle hem memnun ediyor, hem mutlu ediyor, hem de konuşmaları yapabilmek için bu müesseseleri açanların her birini ayrı ayrı tebrik ediyor ve iyi ki varsınız diyorum. Bazen firmalar, şirketler, müesseseler birlikte çalışarak büyüyorlar, holdingleşiyorlar ve farklı alanlarda hizmet verseler de tek bir isim altında devam ediyorlar ve bazen de bölünerek büyümeye devam ediyorlar, farklı alanlara da geçebiliyorlar, farklı alanlarda üretim tesisleri açabiliyorlar. Bunların hepsi de bizleri çok mutlu ediyor.

İHRACATTA MERMER AĞIRLIĞI

Mermercilik sektörü Afyonkarahisar için önemli bir sektör. Çünkü Afyonkarahisar’dan yapılan ihracatın daha önceki yıllarda yüzde 40’ları bulan mermer sektöründeki payı geçtiğimiz yıl yüzde 56’ya ulaştı. Tabii ki bu önemli bir rakamdır. Bu demektir ki Afyonkarahisar’ımızdan çıkan mermer, Afyonkarahisar’ımızdan çıkan mermerciler Türkiye’nin ekonomisine, Afyonkarahisar’ımızın ekonomisine ciddi bir katkıda bulunuyor. Ülkemizin ortalamasının yarısından daha az bir işsizlik oranına sahip olmamızda mermer sektörünün, mermerci sanayicilerimizin etkisinin çok fazla olduğuna inanıyorum.”

Daha sonra İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer tarafından yapılan duanın ardından Vali Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından işletmenin açılışı gerçekleştirildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum