Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “15 Temmuz 2016 gecesi Milletimizin tarihi dönüm noktalarından birisidir. O gece milli iradeye kasteden, içeriden görünen ama düşmanla işbirliği yaptığı çok açık bir ihanet çetesi olan Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ-PDY)’ne karşı bir milletin imanıyla, bayrağıyla, yüreğiyle dikilerek destan yazdığı bir gecedir. Milletimiz tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde, Malazgirt’te olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyerek bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” dedi. 

Milletimiz Göğsünü Siper Etti

Ustaoğlu açıklamasında şunları kaydetti, “Milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihî bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı milletimiz kendisine çevrilen tankın, topun, uçağın, helikopterin, karşısında göğsünü siper ederek canı pahasına topyekün yapmıştır.

O gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz; tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakmış, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yeniden ayağa kalkmıştır. Millet olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ederken, 15 Temmuz Şehitlerimizi ve vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum.” Programın sonunda Vali Ustaoğlu ve eşi şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakından ilgilenerek sohbet ettiler.
 

Editör: TE Bilisim