Genç Kadın, "Sessiz Kaldıkça Bu Tür İnsanlar Çoğalıyor" Deyip Patronunun Kendisini Taciz Ettiğini İddia Etti - Son Dakika
Güncel

Genç Kadın, "Sessiz Kaldıkça Bu Tür İnsanlar Çoğalıyor" Deyip Patronunun Kendisini Taciz Ettiğini İddia Etti

Uşak'ta garson olarak çalıştığı kafeteryanın patronunun kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ileri süren genç kadın, şikayetçi oldu. Genç kadın, "Bu tür olayların üzeri kapatıldıkça daha çok artıyor ve bu tür insanlar çoğalıyor" dedi.

20.04.2019 10:29  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UŞAK'da garson olarak çalıştığı kafeteryanın ortağı H.K.'nin kendisine sözle ve elle cinsel tacizde bulunduğunu ileri süren E.D. (21), polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H.K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.D., "Bu tür olayların üzeri kapatıldıkça daha çok artıyor ve bu tür insanlar çoğalıyor, güçleniyor ve cesaretleniyor. Bu nedenle sessiz kalmadım" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi, Atapark'daki kafeteryada 2 aydır garsonluk yapan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Bölümü mezunu E.D., 12 Nisan'da, iddiaya göre, işyerinin ortaklarından H.K.'nin cinsel tacizine uğradı. Olayın ardından kafeteryadaki işinden ayrılan E.D., Cumhuriyet Polis Merkezi'ne gidip, H.K.'den şikayetçi oldu.

"ARKAMDAN GİZLİCE LAVOBOYA GİRDİ"

İfadesinde, "Olay günü üzerinde gündelik kıyafetlerim vardı. Patronlarımdan H.K., 2 gündür yanıma gelip, sürekli olarak üzerimi değiştirip, iş kıyafetlerini giymemi istiyordu. Olay günü tekrar yanıma gelip, beni uyardı. Yanımda iş kıyafetlerimin olmadığını söyledim. Bunun üzerine, 'O zaman bugün çalışma' dedi. Durumu müdürümüze anlattım, bana kıyafet ayarladı. O iş kıyafetlerini giydim. Ardından da lavoboya üzerimi düzeltmeye gittim. Patronum H.K. de arkamdan gelmiş, kendisini farketmedim. Lavabodan çıktığımda kendisini koridorda beni beklerken gördüm. Kıyafetimin bu şekilde iyi olduğunu, diğer türlü insanların bakışlarından rahatsız olduğunu söyledi. 'Sen benim en gözde elamanımsın. Diğerlerinden ayrısın. Rahatsız olduğum için tişörtünü değiştirmeni istedim' dedi. Ardından üzerime doğru geldi." diyen E.D. şöyle devam etti:

"GÖĞÜSLERİMİ ELLEYEREK TACİZDE BULUNDU"

"Ben kendimi geri çektikçe üzerime doğru gelip, dışarı çıkmama izin vermedi ve göğüslerimi elleyerek tacizde bulundu. 'Bak buraların görünüyor' dedi. Bunun üzerine tişörtümü değiştirdiğimi, artık görünmediğini belirtip, işe dönmem gerektiğini söyledim. Daha sonra yanından ayrıldım. Şikayetçiyim" dedi.

Genç Kadın,
E.D.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Şikayet üzerine polis H.K.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen H.K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"GENÇ KADINLAR HİÇBİR YERDE RAHAT ÇALIŞAMIYOR"

Olayın takipçisi olacağını belirten E.D., son zamanlarda taciz olaylarının arttığını ve bu konuda sessiz kalmak istemediğini belirtip, "Benim gibi genç kadınlar, hiçbir yerde rahat çalışamıyor. Ben artık bunun böyle olmasını istemiyorum. Bu tür olayların üzeri kapatıldıkça daha çok artıyor ve bu tür insanlar daha da çoğalıyor, daha da güçleniyor ve cesaretleniyor. Bu nedenle sesimi herkese duyurup, hemcinslerimden bu tür şeyler yaşayanların olayın üzerine gitmelerini, peşini bırakmayıp bunu yapanların hak ettikleri cezaları almalarının sağlanmasını istiyorum" dedi.

GENÇ KADININ MESAİ ARKADAŞI: İNANMAYACAKLARINDAN KORKTUM

Patronları H.K.'nin sürekli olarak kendilerini taciz ettiğini söyleyen E.D.'nin mesai arkadaşı 21 yaşındaki H.D. de "Biz çalışırken sürekli olarak bizi izliyordu. İlk başlarda çalışmamızı takip ettiğini sandım. Ancak daha sonra bakışlarıyla bizi taciz ettiğini anladım. Kimseye anlatamıyordum. Birilerine anlattığımda inanmayacaklarından korktum. Ancak, arkadaşım E.D.'nin başına gelenleri öğrenince susmamam gerektiğini anladım ve destek olmak için arkadaşımın arkasından ben de işten çıktım" diye konuştu.

Genç Kadın, "Sessiz Kaldıkça Bu Tür İnsanlar Çoğalıyor" Deyip Patronunun Kendisini Taciz Ettiğini İddia Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Kadın, 'Sessiz Kaldıkça Bu Tür İnsanlar Çoğalıyor' Deyip Patronunun Kendisini Taciz Ettiğini İddia Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • TUNÇ06: BAŞKA GAZTETEDE BU KIZIN BAŞKA RESİMLERİ VAR GÖRÜNTÜSÜ MAĞSUM DEĞİL BURDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ AÇMIŞ GEZİYOR TABİĞ BU BAHANE DEĞİL KESİNLİKLE .AKILI BAŞINDA ÇALIŞANA NİYE MUSALLAT OLSUN KİM OLURSA OLSUN.ŞİMDİ BEN İŞ VEREN OLSAM KESİNLİKLE KIZ BAYAN KADIN ÇALIŞTIRMAM KESİNLİKLE. 2 13 Yanıtla tunç06: iki tne öküz var okumasını bilmyen ve okudugunu anlamayan iki öküz yorumu iyi oku beynine götür süzgeçten geçir tabiğ beyin varsa ama olmadıgını düşünüyorum . 0 0
  • Banaz da: Halk eğitim merkezi müdürü usta öğretici bir bayanı neler yapmadı ki üstü kapatıldı. İlçe müdürü tarafından..... 7 2 Yanıtla
  • Yorumcu: Sıkın kafasına gitsin o patronun. 9 0 Yanıtla
  • bekir: orda olsaydım gösteriridim o erkeğe tacizi 8 1 Yanıtla
  • Yeter: Rabbim erkekleri korusunnn 5 2 Yanıtla
  • GÜL AĞACI: ALLAH'im Yalvaririm Bu Ahlaksizliklar Sona Ersin....Erkelerimiz de,Kadinlarimiz da Zivanadan Cikmis...Sen Yardim Et Ya Rabbii 2 3 Yanıtla
  • hakan: sen iyi bir kızsan ne işin var orda garsonluk yapiyosun elbette sana patronda sana taciz edecek müşterilerde kendini bilen bir insan geç kızlarını otda burda çalıştırmıyacak çünkü kızları çalıştırıyor larki müşteri çeksin o yüzden bu olaylar yaşanıyor elbette gerçekten öyledir 2 2 Yanıtla
  • Ankaralı: Serbest bıraktınız he ? afferin Adalet işte . yazıklar olsun bunları hakim savcı yapana. Kamera kaydı ses kaydı delil bulun . Atın bunun gibi tacizcileri içeri . Yalan söylediğinii sanmıyorum yalan söylese eline ne geçecek tazminat davası değilki bu . 1 0 Yanıtla
  • Esma: Kız o kadar şey yaşayıp anlatmış ve tacizci pislik serbest bırakılmış. Neden peki kıza daha fazlasını yapması için mi? 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement