Iğdır’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Düzenlendi

Tarih : 2017-12-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Düzenlendi

          AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB) Iğdır’da gerçekleştirildi.
           Iğdır Ticaret Odası Toplantı salonunda iki oturum olarak gerçekleştirilen foruma AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, Halfeli  belediye başkan Reşat Başkara, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyeleri,  Karakoyunlu AK Parti İlçe Başkanı Baycan Çalışkan, Sivil toplum Kuruluşları,  AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı ile yetkilileri katıldı.
 

Formun açılışında konuşan AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Iğdır’ın ekonomik olarak gelişen bir il olduğunu ifade ederek, Ak Partinin ülkemize kazandırdıklarıın anlatmaya gerek yok hepsi gözlerimizin önünde 2000 Yılı öncesi ve sonrasına baktığımızda yapılan yatırımlar hizmetler ortada başlıcaları Iğdır için büyük bir öneme sahip olan Iğdır üniversitesi, Havaalanımız, Uluslar arası yollarımız. Doğal gazı, Organize sanayi bölgesi  bir çok yatırım ve hizmetler var saymakla bitiremiyoruz. “dedi. Tutulmaz bu toplantının ilimize hayırlara vesile olmasını diliyor tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa da Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen bu çalışmayla her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini belirtti.
Boğa, AK Parti hükümetleriyle ülkedeki değişime işaret ederek, “Eskiden devleti yönetenler Ankara’dan taşraya bir elbise gönderirlerdi, bu elbise taşranın vücuduna uyacak mı uymayacak mı provası olmazdı. 
Devlet verdi, uydurmayı vatandaşın kendisi yapsın diye. 2003 yılından itibaren Türkiye’de AK Parti iktidarda karış karış, adım adım, bölge bölge, il il, ilçe ilçe olmak üzere vatandaşın ayağına gidiyor ve onun ne istediğini, beklentilerinin ne olduğunu soruyor.” diye konuştu.
2019’a giderken şehirlerin ekonomik beklentilerini bizzat şehirlerde yaşayanlardan öğrenmeyi ve bu doğrultuda program yapmayı AK Parti olarak prensip edindiklerini anlatan Boğa, “Biz de her şehrimizin nereye gelmek istediğini öğrenmeyi ve o hedefleri gerçekleştirmeyi kendimize görev bildik. Bugün de onun için Iğdır’a geldik ve aranızdayız. 2019’a giderken Ankara şunu biliyor olacak; Iğdır ili hangi projeden memnun olmuş, şu anda hangi projelerin hızlandırılmasını arzu ediyor, Hangi yatırımlardan memnun, önümüzdeki dönemde de Iğdır ili hangi projenin hayata geçirilmesini istiyor.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların sonunda, moderatörler tarafından yapılan sunumun ardından, katılımcılara yöneltilen soruların yanıtları verildi. 
Haber: Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.