Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi

Tarih : 2019-01-16 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi

            Iğdır’da okullar arası halk oyunları yarışması yapıldı.
            İskender Iğdır Spor Salonu'nda düzenlenen 2018-2019 Eğitim öğretim yılı Okul sporları Halk oyunları yarışmasına 8 ekip katılım sağladı. 

 

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla yarışma başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Yiğit, yaptığı konuşmada, Türk Folklorunun temelini halk  oluşturmaktadır. Kültür ve Medeniyetler beşiği olan ülkemizin hemen hemen her yöresinde farklı oyunlara, farklı giysilere ve farklı müziklere, rastlanmaktadır. 
Bu da yurdumuzun bu alandaki zenginliğinin göstergesidir. Halk oyunları içinde barındırdığı melodi, ritim, ve haraket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı beraber haraket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten halk oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle Türkiye insanının bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişimininde  sağlanmasına katkıda bulunmaktır.
Siz değerli halk oyunları sevdalıları; Aylardır bu yarışmalara büyük emekler sarf ederek hazırlandığınızı biliyoruz. Eminimki bu gün burada bir birinden güzel gösteriler izleyeceğiz. Ben bütün takımlarımıza başarılar dilerken konuşmamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Halk oyunları ile ilgili şu sözleri dile getirmek istiyorum. “Ulusal Oyunlarımızı Öğrenmek bir şeref, Öğretmek ise kutsallık kazandırmaktır”dedi.
Yarışma sonrası dereceye giren okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Okullar arası müsabakalarda Yıldızlarda Yaycı Ortaokulu 1. olurken, İnönü Ortaokulu 2. oldu.  Gençler kategorisinde 125. Yıl Anadolu Lisesi birinci olurken  Aras Mesleki Teknik Lisesi 2. oldu. 
        Geleneksel düzenlemesiz dalda Küçükler’de Maraşal Fevzi Çakmak ilkokulu 1. oldu. Yıldızlar düzenlemesiz dalda Şehit Üstteğmen Şevki Akkgün ilköğretim okulu ve Mehmet Akif Ersoy okulları yarışmaya girerek birinci olmuştur. 
Düzenlemesiz gençler katagorisinde Atatürk Anadolu Lisesi tek başına yarışarak derece aldı.
Halk oyunları Eğitmeni Hüseyin Baydar ve Yılmaz Aras, 125. Yıl Anadolu Lisesi olarak yarışmalara 3 aylık süren sıkı bir çalışma sonrasında birinciliği almaya hak kazandık. Hem okul hemde öğrencilerimiz adına çok mutlu olduk. Bölge de ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Bu tür etkinliklerin yapılması çok güzel birşey kültürümüzü yaşatmak için bu tür yarışmaların daha sık yapılması gerekmektedir.”dedi. 
Gençler kategorisinde yarışan 125. Yıl Anadolu Lisesi  bir birinden güzel oyunlarıyla salonda coşkulu anlar yaşatarak birincilik kupasını almayı hak kazandı. 

Foto Galeri
Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi Iğdır'da Halk Oyunları Yarışması Sona erdi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası