IĞDIR BELEDİYESİNİN HAZIRLADIĞI GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ YARINLAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Tarih : 2017-01-17 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİNİN HAZIRLADIĞI GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ YARINLAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Iğdır belediyesinin Avrupa birliğinden hak kazanan Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi Şubat ayında faaliyete geçiyor.

 

          Proje şiş örgücülüğü eğitimi, diksiyon eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş ve sosyal hayatta iletişim, ev eksenli çalışma atölyeleri, temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar kullanımı modüler programını içeren 150 kişilik kurslarını kapsayan proje, şubat ayında faaliyete geçecek.
          Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projemiz hibe almaya hak kazanarak Şubat ayında faaliyete geçecek diyen Belediye Başkanı Murat Yikit:” Hayat boyu öğrenme için, uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve bunların uygulanmasını teşvik edilmesi ile dezavantajlı durumda bulunan ve gençlerin yetkinliklerinin artırılması yolu ile işgücü piyasasına girişlerin kolaylaştırılması genel hedeflerinden hareketle, projemiz kapsamında bir dizi eğitim, farkındalık artırma kursları öngörülmektedir. 
        İlimiz ve halkımız gerek eğitim, gerekse işgücü piyasası rakamları anlamında Türkiye
ortalamasının altında olup, oldukça dezavantajlı bir konumdadır. Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı ile hareket eden Iğdır Belediyesinin temel ilkelerinden olan Iğdır’ı “Kadın Dostu” bir il haline getirme çalışmaları kapsamında AB’ye sunduğumuz Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Proje teklifimiz hibe almaya hak kazanmıştır. Sözleşme, kurumumuz ve ÇSGB arasında 22.09.2016 tarihinde imzalanmıştır. Şubat ayında Projemizde bize destek olan paydaş kuramlarımız Iğdır Halk Eğitim Merkezi, Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ve Iğdır Üniversitesi ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hedef kitlemiz 25-64 yaş arası 150 kişidir. Kurslarımız, şiş örgücülüğü eğitimi, diksiyon eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş ve sosyal hayatta iletişim, ev eksenli çalışma atölyeleri, temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar kullanımı modüler programı. Iğdır’da halihazırda Belediyemiz tarafından tahsis edilmiş olan Emek Pazarında geleneksel yöntemlerle el ürünlerini üretip satan 10 kadın, bakım sorumlulukları veya eğitimsizlik nedeni ile iş gücü piyasasına dahil olmamış 25 yaş üzeri 15 kadın, üniversitelerin veya meslek yüksek okullarının teknik bölümlerinden mezun olmasına rağmen işgücü piyasasına dahil olmamış 25 yaş üzeri 25 genç, Belediyemiz bünyesinde ve bölgedeki Kamu Kurum Kuruluşları ve STK’lar bünyesinde insan odaklı çalışmakta olan ve eğitim ihtiyacı olan 150 personel hedef grubumuzu oluşturmaktadır. ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.