Iğdır Belediyesi'nden "çocuk gelin olmasın" uygulaması

Tarih : 2019-10-22 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi'nden

         Iğdır Belediye eş Başkanı Eylem Çelik, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Belediye çalışanları ile birlikte, Iğdır şehir merkezinde bulunan iş yerlerini dolaşarak, ellerindeki, çocuk gelin olmasın ve çocuk yaşta evliliğe hayır yazılı broşürleri iş yeri sahiplerine, müşterilerine ve yoldan geçen vatandaşlara verdiler.
 

          Iğdır Belediyesi tarafından Kent merkezinde dağıtılan bildiride çocuk yaşta yapılan evliliklerin bireyler üzerindeki olumsuz etkileri anlatılıyor. Bildirileri alan vatandaşlar, yapılan uygulamanın çok doğru olduğunu ve destek verdiklerini belirtti.
         Iğdır Belediyesi, yaşama geçirdiği bu uygulama ile ülke genelinde yaşanan çocuk yaştaki evliliklere karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Belediye eş başkanı Eylem Çelik"Bu sorunun birçok boyutu var. Çocuk istismarının Ülkemizde en yaygın örneklerinden biride çocuk yaşta evliliktir. Çocuk evliliği,18 yaşın altındakilerin evlenmesi anlamına gelir. Bu evliliklerin çoğu çocuğun bilinç Rızası alınmadan yapıldığı için, erken ve zorla evlilik olarak tanımlanır. Çocuk evlilikleri çocukları ailelerinden ve arkadaşlarından ayırmakta, aile içi şiddete maruz bırakmakta, gelişimlerini ve eğitim, sosyal ve mesleki alanlardaki fırsatları, tehlikeye atmaktadır.
         Erken yaşta yapılan evlilikler, depresyon ve intiharın yanı sıra, psikolojik sorunlara da yol açar. Bu nedenlerle erken yaşta evliliğin önüne geçilmelidir" ifadelerini kullandı.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası