Hakan Çelik “İftira atmanın da bir mertliği olmalı”
HABERİ PAYLAŞ

“İftira atmanın da bir mertliği olmalı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gündemdeki önemli konulara dair görüşlerini paylaştı. Değerlendirmelerini özetle aktarıyorum:

● Hükümet sistemi: İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçeceğini, bu konuda adım atacağını düşünüyorum. Bakın göreceksiniz, zaman söyleyemem ama gidişatı öyle görüyorum.

● Yeni kurulan partiler: Bu partiler Türkiye ve seçmen açısından iyi olur, farklı seçeneklerin ortaya çıkması rekabeti artırır. Siyasi alanın renklenmesi demokrasiye hizmet eder, var olan siyasi partileri seçmenin taleplerine göre kendini düzeltmeye yöneltir… Gelecekteki olası işbirlikleri için kesin bir şey söylenemez, Demirel’in bir sözü var, doğmamış bebeğe don biçmek doğru değil. Millet İttifakı da bir Katolik nikâhı değil, güç ve işbirliğinin bir biçimidir.

Haberin Devamı

● Lider eşlerinin katıldığı tartışılan tiyatro gösterisi: İnsanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramıyoruz. Kim nereye hangi yeri ziyarete gider, o bizi ilgilendirmez. CHP’nin kurumsal yapısı, oradaki kurumsal sistem için bir karşılığı var mıdır, onu da ben bilmiyorum.

Bildiğim, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymadığı sürece CHP ile herhangi bir iletişiminin bulunmayacağı şeklindeydi… Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım ve kurumsal bir yapıyı temsil ediyorum, (oraya davet edilseydim) gitmezdim, eşim davet edilse gider miydi? O da gitmezdi.

● Erken seçim olur mu?: Erken seçim öngörmüyorum ama bu bir bilgiye dayanmıyor, sadece bir okuma. Kendimi Sayın Erdoğan’ın yerine koyuyorum, elinizde 2023’e kadar süre var, neden onu ortadan kaldırasınız? Durup dururken neden seçim yapsın?

● Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven emekli oldu, bir mesajınız var mı?: Bir şey söylemeyeyim, hayatta başarılar dilerim…

● FETÖ’nin siyasi ayağı iddiaları: Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın benden bunu çıkaramayacaklar… Herkesin elinde ne bilgi, belge varsa savcılara, hâkimlere vermesi gerekir. Sürekli bu hususta bir sakız çiğneme hâli var. Bu sakız çiğneme işlemi bir süre sonra bumerang gibi ilgililerin boynuna geçer. İYİ Parti olarak bu TRT’deki hanımefendinin okuduğu metindeki Yurtta Sulh Konseyi’ni araştırmak için bir önerge verdik. Reddedildi.

Haberin Devamı

Bir düğünde çekilmiş ve tarafımızdan yayımlanmamış bir fotoğraf var, yanımda eşim, abimin kızı ve rahmetli abim oturuyor. Siyasetçiyim, pek çok insanla fotoğraf çektiriyorum. Benim yanımda oturan şahsı kaldırıp montaj yapıyorlar, FETÖ’yü koyuyorlar. Buna alıştık ama bu bir iftira. Yok. Maalesef çok üzgünüm bulamayacaklar. Ayıptır, yani iftira atmanın da bir delikanlılığı, mertliği olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder