İETT’den 145 ve 76 Y hatlarına dikkat istiyoruz

A -
A +
Feridun Ağabey, İETT ile ilgili iki şikâyetim var size. Birincisi isteklerimiz için İETT’nin 153 hattını aradığımızda “isteğiniz kayda alınmıştır. Gerekli çalışma yapılmaktadır” türü bilgi veriliyor ama icraatta aylar geçtiği hâlde hiçbir şeyin yapılmaması ve âdeta yolcu ile dalga geçiliyor olmasıdır... İkincisi de bu bize tamam denildiği hâlde bir türlü gerçekleştirilmeyen şikâyetimizin giderilmesidir. Ağabey Bakırköy’den hareket eden İETT otobüsü 76 Y ve Zeytinburnu Metro’dan hareket eden 145 numaralı İETT otobüslerinin hareket saatlerinde var olduğu hâlde saat 20.00’den sonra bir türlü düzenli sefer yapmamasıdır. Bu konuda denetim mi yapılmıyor? Otobüs yetmediği için mi gönderilmiyor? Ne oluyor bilmiyoruz ama bu sıkıntıyı hep yaşıyoruz. İETT Genel Müdürlüğüne bu sıkıntımızı iletir misiniz? Saygılarımla...
          Akif Güngör-İstanbul
 
 
Bizler bu ülkede üvey evlat mıyız?
 
Birkaç gün önce öğretmen arkadaşlarla konuşurken okul bahçelerine araba park edilmemesi konusunu yazmamızı istediler. Tamam öğretmenler kendi kendilerine bile empati yaparak okul bahçesine araç park etmenin öğrencilerin can güvenliği açısından tehlikeye davetiye çıkartabileceğini düşünerek bu konuda kendi kendilerine bile yasak getirmek istiyorlar. Ama öte yandan genelde kamu kurumlarının her birinin çalışanlarına arabalarını çekebilecekleri yer gösterilmiyor mu? İnanın bu durum belki birkaç okul haricinde neredeyse bütün kamu kurumları için geçerlidir. Gidin hastanelere saygıdeğer doktorlar için arabalarını çekebilecekleri yer tahsisi yapıldığını sizler de görebilirsiniz. Ya da üniversitelere gidin oralarda da saygıdeğer hocalarımızın arabalarını çekebilecekleri yer tahsisi yapıldığı aşikârdır. Ya da adliyelere gidin oralarda da sayın hâkim ve savcıların arabalarını çekebilecekleri yer tahsisi yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Fakat ne hikmetse biz öğretmenlere sıra gelince çözüm durumu birdenbire rafa kaldırılmakta. Peki bu öğretmen arkadaşlar ne yapsınlar? Biz öğretmenler üvey evlat mıyız? Biz öğretmenler gelecek yüz yılı inşa adına gayret içerisinde olduğumuzdan; hâkimden de doktordan da aşağı kalır bir vazife görmemekteyiz. Öyleyse öğretmen arkadaşların istekleri de imkânlar dâhilinde yerine getirilmesi sosyal devlet olmanın gereğidir. Müdürlerimizin bunu göz önünde bulundurması elzemdir. Öğretmen arkadaşlarımızın arabalarına da park alanı verilmesi dileğiyle saygılar sunuyorum...
           Hamdullah Bekâr-Trabzon
 
 
Mahalle esnafımıza söyler misiniz?
 
Sevgili Feridun Ağabey, bu çağrımı mahallelerimizde her geçen gün kaybolmaya yüz tutan esnaflarımız için yazar mısınız? Bizler sorumluluk duygusunda mahalle sakinleri olarak semtlerimize açılan büyük alışveriş merkezlerinden ve dev marketlerden alışveriş yapmakla birlikte bakkalımızın, kasabımızın, nalburumuzun, yufkacımızın yaşaması için de özen gösteren insanlarız. Her ihtiyacımızı büyük alışveriş yerlerinden yapıp çıkmak yerine birazını da mahalle esnafından almayı tercih ediyoruz. Ne var ki bazı esnaf kardeşlerimize gidip alışveriş yaptığımızda bize domates tartarken bir kiloya iki tane de çürük atarak sermayeyi kurtarma gibi, bir kilo yufkanın arasına bir tane yırtık yanık vb. yufka atarak zararı kurtarma gibi yöntemlere kaçmasınlar. Gelen müşteriyi kendilerinden ürün almaya kendilerine müşteri olmaya mecbur sanmasınlar. İnanın artık kimsenin kimseye eyvallahı kalmayan bir dönemdeyiz. Biz onlarsız onlar bizsiz kalmayalım. Saygılarımla.
            Süleyman Gülmez-Eskişehir
 
 
Bir istek bin teşekkür
 
Çok az da olsa bazı değerli okuyucularımız, gönderdikleri mailde ya da çektikleri faksta gerektiğinde kendilerine ulaşabileceğimiz herhangi bir iletişim bilgisi vermiyorlar. Bu köşeye gönderilen her bilgi okuyucumuzun isteğine göre değerlendirilir. Asla üçüncü şahıslarla paylaşılmaz. Asla okuyucu istemeden ismi veya iletişim bilgisi yayınlanmaz. Burada bizim isteğimiz, gelen dilek ve şikâyetin gazetede yer alabilmesi için "5N 1K" sorularına cevap alabilmek ve bu amaçla okuyucuya ulaşabilmektir. Değerli okuyucularımıza bu konuya özen gösterecekleri için şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. (F.A.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.