İdlib'den göç başladı

İdlib’de rejim ve muhaliflerin karşılıklı ateşi arasında kalan siviller, canlarını kurtarmak için şehri terk etmeye başladı. 300 bin Suriyeli İdlib’den yola çıkarak, Türkiye sınırı yakınlarındaki Kelbit bölgesine ulaştı.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

 

Türk Kızılayı, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın İdlib kenti Hama sınır bölgesindeki çatışmalardan kaçan sivillerin barınması için farklı noktalarda yaklaşık 130 bin kişiden fazla mültecinin barınabileceği yeni çadır kentler kuruyor. Bölgede son olarak 650 çadır daha kurduklarını ifade eden Kızılay Sınır Yardımları Operasyon Yöneticisi Hakan Sarı, “Suriye’de çatışmaların yaşandığı ilk günden bu yana ülkenin kuzeyine göç etmek zorunda kalan insanların mağduriyetlerini gidermek için bu bölgede çalışmalarımızı yoğun bir şekilde başlattık. AFAD’ın da destekleriyle ekiplerimiz çadırların kurulumunu gerçekleştiriyor” dedi.

TSK Afrin'i vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu’ndan, PYD’nin kontrolünde bulunan Afrin kentindeki mevzileri top atışıyla vurdu. Dün öğleden sonra yapılan 10 top atışı, Reyhanlı kent merkezi ile Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan da duyuldu. Aynı saatlerde Elazığ’da AKP’nin 6. Olağan Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin mesajı vermişti

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler