İdlib'de hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi

Suriye ordusunun Suriye'nin İdlib bölgesinde açtığı ateş sorucu hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu (TSK) sayısı dörtten sekize yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından 3 Şubat Pazartesi günü yapılan açıklamada,  saldırıda yaralananlardan iki kişinin daha hayatını kaybettiği ifade edilerek, "Saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6'ya yükselmiştir" denildi. Bu açıklamanın sonrasında Ukrayna ziyareti sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hayatını kaybedenlerini sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı. 

MSB, meşru müdafaa kapsamında Suriye hükümet güçlerinin mevzilendiği hedeflere ateş açılmaya devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada karşılık olarak Suriye rejimine ait 46 hedefin vurulduğunu söyledi. Operasyonların devam edeceği mesajını veren Erdoğan, "Rus yetkili makamlarına: muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Ayn el Arap bölgesinde bugün planlanan Türk-Rus ortak devriyesi iptal edildi. Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi de Suriye sınırına gitti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, olaya ilişkin, Rus ve Türk askeri yetkililerinin sürekli temas halinde olduğunu söyledi. Peskov, İdlib bölgesindeki terör gruplarının faaliyetlerinden endişe duymaya devam ettiklerini de kaydetti.

Kategoriler

Güncel