İddia: Samsung Galaxy Fold 2, Ultra İnce Ekran Teknolojisiyle Gelecek

14
1
0
0
0
Samsung'un katlanabilir telefonlara olan düşkünlüğünün ikinci cihazı olacak Samsung Galaxy Fold 2 hakkında yeni bir patent ortaya çıktı. Patente göre Galaxy Fold 2'de saç telimizden ince bir ekranla karşılaşacağız.

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu Samsung Galaxy Fold, bu yılın başlarında çıkışını gerçekleştirmişti. Fakat cihazın sahip olduğu zayıf dayanıklılık akıllarda soru işareti yaratmış ve Samsung’u da zor durumda bırakmıştı. Ancak şirket bununla yetinmemiş, Samsung Galaxy Fold 2’yi de çıkaracağını söylemişti.

Şirketin söylediğine göre Samsung Galaxy Fold 2, bu yıl çıkan Galaxy Fold’a göre çok daha dayanıklı olacak. Geçtiğimiz ay da ortaya çıkan bir bilgi sayesinde Samsung Galaxy Fold 2’nin yepyeni bir ekran teknolojisine sahip olacağını görmüştük.

Samsung, yepyeni ekran teknolojisiyle karşımıza çıkacak:

samsung galaxy fold 2

Bugün çıkan haberlere göre ise Samsung Galaxy Fold 2’de çok daha dayanıklı bir ekran bizleri bekliyor olacak. EUIPO’da (European Intellectual Property Office - Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) keşfedilen patent, Samsung’un yeni ekran konusundaki planlarından ufak bir bilgiyi bize getirdi.

Yeni Galaxy Fold cihazında kullanılacak ekran, UTG (Ultra-Thin Glass - Ultra İnce Cam) olarak adlandırılmış. Esnek yapıya sahip bu cam her türlü cihaza ve ekrana konulabiliyor. Yeni ekran teknolojisiyle birlikte Galaxy Fold 2’nin bir önceki Galaxy Fold’dan daha dayanıklı yapıya sahip olması bekleniyor.

Ultra İnce Cam, çizilmelere karşı oldukça dayanıklı yapıya sahip. Ayrıca bu parça teknik olarak bir ‘cam’ olduğundan dolayı, üzerine ayrı bir koruma katmanının da eklenmesi gereksiz kalıyor. Camın kalınlığının 30 µm - 100 µm arasında olması bekleniyor. Yani bu cam, neredeyse saç teliniz kadar ince olacak.

Fakat Ultra İnce Cam teknolojisinin eksi yanları da bulunmuyor değil. Bu camı üretmenin maliyeti oldukça zor ve pahalı. Fakat Samsung Galaxy Fold 2’nin fiyatı konusunda içiniz rahat olsun. Çünkü yine birçok habere göre Galaxy Fold 2, ilk Galaxy Fold’dan çok daha ucuza satılacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsungs_galaxy_fold_2_will_most_likely_use_utg_display-news-40548.php
14
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
1
0
0
0