İddia: Huawei, P40'ı Dünya Genelinde Satışa Sunacak

16
10
5
3
2
Çinli teknoloji devi Huawei, gelecek sene çıkarması beklenen P40 serisini dünya genelinde satışa çıkarabilir ancak henüz Mate 30 bile dünya genelinde satılmıyorken P40 nasıl satılacak? Gelin detaylara birlikte bakalım.

Çinli teknoloji devi Huawei’nin son bir sene içinde çekmediği kalmadı. Şirket, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında en çok yara alan firma oldu. Google servislerinden dışlandı, ABD’li ortaklarıyla iş yapamaz hâle geldi ama yine de yılmadı.

Huawei, son çıkardığı Mate 30 serisinde Google servislerini kullanamadı. Dolayısıyla Webtekno olarak yaptığımız Huawei Mate 30 incelemesinde de görebileceğiniz üzere telefonda birçok oyun açılmadı, Google Chrome’a bile erişim sağlanamadı. Peki Huawei’nin gelecek planları ne yönde?

Huawei P40 serisi dünyaya açılabilir:

huawei p40

The Information’da yayınlanan bir makaleye göre Huawei, gelecek yıl çıkması beklenen P40 ve P40 Pro telefonlarını dünya genelinde satışa sunacak. Bu cümleyi ilk duyduğumuzda gayet normal geliyor olabilir ancak şunu hatırlatmada fayda var; Mate 30 ve Mate 30 Pro bile daha dünya geneline açılmış telefonlar değil.

Mate 30 serisinin dünya genelinde satışa çıkmamasındaki ana sebep ise muhtemelen Google servislerine olan erişim yasağı. Çin’deki vatandaşlar, zaten Google servislerine erişemeyen telefon kullanmaya alışık olduklarından bu konuda bir sıkıntı yaşamadılar.

Dünya genelinde Android ve Google servislerinin ne kadar iç içe hâle geldiğini düşünürsek birçok Android kullanıcısının Mate 30’u tercih etmeyeceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte Huawei P40 serisinin de aynı durumdan etkilenip etkilenmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Huawei'nin P40'ı farklı isimle üretmesi de olasılıklar arasında:

huawei mate 30 pro

Huawei’ye getirilen yasağın gidişatı hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil. Dolayısıyla P40 konusunda yapılabilecek tek tahmin, Huawei’nin getirilen yasağın P40 çıkmadan önce kaldırılacağına inanması olabilir. Tabii buna inanmak için sağlam kanıtlar olması gerekiyor.

Bir başka teori ise Huawei’nin P40 ve P40 Pro modellerini Huawei P30 2 ve P30 Pro 2 olarak üreteceği şeklinde. Huawei, P40 modellerini yeni bir Google lisansı almayı gerektirmeyecek şekilde üretebilirse yeni telefonlar, tüm dünyaya Google servisi ile birlikte satışa çıkarılabilir.

Tabii son bahsettiğimiz teori, kullanıcıların 2020’de çıkan bir amiral gemisini aslında 2019’da çıkan bir amiral gemisi şeklinde almasına yol açacaktır. Bu yol ise Huawei’nin Avrupa, Orta Doğu ve Çin dışındaki tüm rakipleriyle mücadele etmesinin tek yolu olabilir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-p40-pro-1055644/
16
10
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
16
10
5
3
2