İçkiye ilaç katılıp katılmadığını gösteren bileklik üretildi

İçkiye ilaç katılıp katılmadığını gösteren bileklik üretildi
© www.dm.de
© www.dm.de
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Almanya'da içkiye uyuşturucu ilaç katılıp katılmadığını ölçebilen bileklik geliştirildi. The Xantus Drinkcheck Armband adlı ürün 2 dakika içerisinde renk değiştirerek hızlı sonuç veriyor.

REKLAM

Almanya'da içkiye uyuşturucu ilaç katılıp katılmadığını ölçebilen bileklik geliştirildi. "The Xantus Drinkcheck Armband" adlı ürün 2 dakika içerisinde renk değiştirerek hızlı sonuç veriyor.

Ürünü tasarlayan Kim Eisenmann ve Sven Häuser bir arkadaşlarının içkili bir parti sonrası tecavüze uğramasının ardından harekete geçtiklerini söyledi. Almanya'da Karlsruhe Teknoloji Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği eğitimini sürdüren 25 yaşındaki Eisenmann amaçlarının insanların güvenli bir şekilde eğlenmelerini sağlamak olduğunu belirtiyor. Genç mucid amacının bu tarz vakaların mümkün olduğunda önüne geçmek olduğunu ifade ediyor.

Bilekliğin kullanımı oldukça pratik. Beyaz bilekliğin üzerine birkaç damla içki damlatmak yeterli oluyor. Bileklik içerisinde işaretli nokta 2 dakika içerisinde maviye dönerse, içkiye ilaç katıldı anlamına geliyor. 'Tecavüz hapı' olarak da bilinen gamma-hidroksibütrat (GHB) ve Rohypnol ilaçları renksiz ve kokusuz olduğu için görsel olarak fark edilmesi çok zor.

Bu ilaçları bilmeden içenler birkaç saat boyunca uykuya dalıyor ve hiçbir şey hatırlamıyor. Birçok kurban ne olduğunu hatırlamadığı ya da utandığı için başına ne geldiğini söylemeye çekiniyor. İnternet üzerinden satışı yapılan bilekliğin çifti 5,45 Euro (32 TL).

Kim Eisenmann, geliştirdiği ürünün önemini şu sözlerle özetliyor: "Herkes bu tarz vakaların kendi başına gelmeyeceğini düşünüyor. Ancak bu gibi olaylar her yerde ve her zaman özellikle de gençlerin başlarına gelebilir. Bu duruma dikkat etmeliler. Eğer daha bilinçli olup bu soruna duyarlı olursak, bu tarz vakaların da önüne geçilebilir."

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Fransa'da Kanadalı turiste tecavüz eden iki polise 7 yıl hapis cezası

Stadyumda 'cinsel şiddet' davası: Eğlence kılıfıyla normalleştiriliyor, kabul etmiyoruz

ABD'li ünlü komedyen Bill Cosby 3 ila 10 yıla kadar hapis cezası aldı