İçişleri Bakanlığının, yeni yeşil pasaport görüşü

İçişleri Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararı doğrultusunda, muvafakat alarak naklen başka bir yere geçenlerinde yeşil pasaport haklarının saklı tutulacağını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Mayıs 2017 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanlığının, yeni yeşil pasaport görüşü

İl Planlama Uzmanlığında 3. derece olarak çalışırken yeşil pasaport alan bir memur daha sonra Kalkınma Ajansına işçi statüsünde çalışmak üzere, kendi kurumundan muvafakat alarak geçiş yapmıştır.

Normalde kanun hükmü gereğince, yeşil pasaport almaya hak kazananlar, emekli olsa veya istifa ederek kurumdan ayrılsa dahi, yeşil pasaport alma hakkı devam etmektedir.

Ancak bu olayda, Emniyet Genel Müdürlüğü, emeklilik veya istifa olmadığı için, yeşil pasaport verilmesi talebini reddetmiştir.

Bu red kararı üzerine, kişi, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmuştur. Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemede, Kalkınma Ajansının kamu tüzel kişiliğine haiz olduğunu, kişi eğer emeklilik veya çekilme yoluyla geçiş yapsaydı yeşil pasaport alabileceğini ancak muvafakat alarak geçiş yaptığı için yeşil pasaport alamayacağı yönündeki görüşün hakkaniyete uygun olmadığına karar vermiştir.

Kurumun tavsiye kararı üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü, görüşünü değiştirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından Kamu Denetçiliği Kurumuna yazılan yazıda, muvafakat alarak geçiş yapan kişilerin de "önceki kurumlarına dönme hakkının bulunduğunu belgelendirmeleri durumunda" yeşil pasaport alabileceklerini belirtmiştir.

Kamu Denetçiliği Kurumu için tıklayın.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ RESMİ CEVABI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber