21 Kasım 2019 05:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu SP Milletvekili İslam’ı “hain” ilan etti

SP Milletvekili Cihangir İslam’ın İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında “Susturamadığınız insanları içeri tıkıyorsunuz, 'hain' diyorsunuz” sözü tartışma yarattı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İçişleri Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın “Susturamadığınız insanları içeri tıkıyorsunuz, 'hain' diyorsunuz” tepkisi tartışma yarattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepki üzerine İslam'ı hain ve provokatör ilan etti:

“Sen Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ihanet ettin. Hainsin. Senin provokatör olduğunu herkes biliyor.”

Bütçe üzerinde söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, HDP'li belediyelere kayyum görevlendirmelerine ilişkin, “Bir gizli tanık uydurun, Süleyman Soylu şu anda Adnan Selçuk Mızraklı'nın yanında yatıyor olabilir. Bu sistemde birini 'hain', 'terörist' ilan etmek bu kadar kolay” diye konuştu.

“Nazi Almanyası'ndaki gizli polis teşkilatı Gestapo”yu hatırlatan Paylan, “Gestapo'nun bir de başı olan Himmler vardı. Kimse Himmler'i hayırla yad etmedi. Süleyman Soylu da zannediyor ki 'Ben baskı rejimini kuracağım, herkesi susturacağım.' Ondan sonra 'Herkes beni hayırla yad edecek.' Hayır, kimse hayırla yad etmeyecek.” şeklinde konuştu.

HDP'li belediyelere kayyum görevlendirmelerine dikkat çeken dövizi gösteren Paylan, “Bu fotoğraflar bizim için utançtır” dedi. MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ise Paylan’a “Türkiye'nin en büyük utancı sizsiniz” karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Soylu ise Paylan’ın eleştirilerine karşını “Herhalde bizi 100 yıl sonra Hitler'in Himmler'ine benzetmezler. Çünkü biz kimseyi gaz odalarında yakmadık” diye savundu.

KOMİSYONDA "HAİN" GERGİNLİĞİ

Kayyum tartışması sürerken Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ayağa kalkarak, “Ahmet Altan'ın terörle ne alakası vardı? Susturamadığınız insanları içeri tıkıyorsunuz, 'hain' diyorsunuz. Bana hain demedin mi? FETÖ ile iş tutacaksın 'hain' ben olacağım” dedi. Bunun üzerine AKP ve MHP milletvekilleri İslam'a tepki gösterdi.

Tartışmaya HDP milletvekillerinin de dahil olması üzerine tartışma büyüdü. AKP ve MHP milletvekilleri HDP’lilerin üzerine yürüdü.

İçişleri Bakanı Soylu, İslam'a, “FETÖ ile iş tutanın Allah belasını versin. Hadi oradan. Şov yapıyorsun. Buraya şov yapmak için geldin” dedi.

Tartışmanın uzaması üzerine Komisyon Başkanı Lütfi Elvan birleşime ara verdi. Tartışma verilen arada da bir süre devam etti.

Süleyman Soylu, İslam'a, “Ahlaksızlık yapma. Terbiyesiz adam, sen Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ihanet ettin. Hainsin. Senin provokatör olduğunu herkes biliyor” diyerek suçlamalarda bulundu.

Bu sırada CHP ve İYİ Parti milletvekilleri araya girerek gerilimi yatıştırmak istedi.

Tartışmaya dahil olan MHP Milletvekili Kılavuz, “Hainsin, burayı provoke ediyorsun. Bu üslup buranın üslubu değil. Komisyonu çalıştırmamak için elinden geleni yapıyor” ifadesini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu Rabia Naz’ın ölümüne dair konuştu, iddiaları dikkate almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa