DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN RESTORAN, CAFE VE PARKLARLA İLGİLİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İle Gönderdiği Genelgeye Göre Park, Bahçe, Piknik Alanları, Mesire Yerleri, Plajlar 1 Haziran’dan İtibaren Kullanılabilecek. Lokanta, Restoran, Kafe, Pastane, Kahvehane, Çay Bahçesi, Lokaller İse 1 Haziran’dan İtibaren Saat 22.00’ye Kadar Hizmet Verecek.

Genelgeye Göre Yeni Tip  Koronavirüs Salgınının Görüldüğü Andan İtibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun Önerileri, Cumhurbaşkanı Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın, Talimatları Doğrultusunda; Salgının Toplum Sağlığı ve Kamu Düzeni Açısından Oluşturduğu Riski Yönetme, İzolasyonu Temin Etme, Mesafeyi Koruma ve Yayılım Hızını Kontrol Altında Tutma Amacıyla Birçok Tedbir Kararı Alınarak Uygulamaya Geçildiği Belirtildi.

Alınan Tedbirler Kapsamında; Daha Önce İllere Gönderilen Genelgeler Doğrultusunda, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Olarak Faaliyet Yürüten Ve Vatandaşların Çok Yakın Bir Mesafede Bir Arada Bulunarak Hastalığın Bulaşma Riskini Artıracağı Değerlendirilen Lokanta, Restoran, Pastane, Kafe, Kafeterya, Kahvehane, Kıraathane, Kır Bahçesi, Dernek Lokalleri, Çay Bahçeleri, Yüzme Havuzu, Hamam, Sauna, Kaplıca, Spa ve Spor Merkezleri vb. İşyerlerinin Faaliyetleri Geçici Süreliğine Durdurulduğu Hatırlatıldı. Yine  Tüm Lokanta ve Restoranlar İle Pastane vb. İşyerlerinin Paket Servis, Gel-Al Benzeri Şeklinde Çalışabilecekleri Anımsatıldı.

SAHİL BANTLARINDA UYGULANACAK YASAKLAR

Vatandaşların Hafta Sonlarında Sahil Bantları, Mesire ve Ören Yerleri, Piknik Alanlarında Piknik, Spor, Yürüyüş, Balık Tutma vb. Faaliyetleri Yapmalarının Yasaklanması, İl ve İlçelerin Durumuna Göre Tedbirin Hafta İçinde de Uygulanabileceği,  Giyim Pazarları (Kamuoyunda Sosyete Pazarı) Başta Olmak Üzere Sergi ve Tezgâhlarda Giyim, Oyuncak, Süs Eşyası, Çanta vb. Zaruri Olmayan İhtiyaç Maddelerinin Satışının Yapıldığı Tüm Pazarların Faaliyetlerinin Geçici Süreliğine Durdurulması Yönünde Valiliklere Talimat Verildiği İfade Edildi.

ALINAN KARARLAR

Gelinen Aşamada Virüsün Yayılma ve Bulaşma Hızının Azalması, Vaka Artış Hızının Düşüşe Geçmesi Yönünde Kaydedilen Olumlu Gelişmeler Doğrultusunda Kontrollü Normalleşme Sürecine Geçildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında 28 Mayıs Tarihinde Toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun Önerileri Doğrultusunda İlgi Daha Önce Gönderilen Genelgelerle Getirilen Kısıtlamaların Bazılarının Kaldırılması Hususları Değerlendirildiği İfade Edildi.

Yapılan Değerlendirmeler Sonucunda;

1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN HİZMET VERECEK YERLER

-Faaliyetleri Geçici Süreliğine Durdurulan/Kısıtlanan Lokanta, Restoran, Kafe, Pastane, Kıraathane, Kahvehane, Çay Bahçesi, Dernek Lokallerinin (İskambil, Okey, Tavla Oyunları ve Nargile Satışları İle Doğrudan Temasa Neden Olacak Şekilde Dans ve Oyun Amacıyla Yapılan Canlı Müzik Faaliyetleri Hariç Olmak Üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi Günü İtibariyle Belirlenen Kurallar Dâhilinde Saat 22.00’a Kadar Hizmet Vermeye Başlayacak.  Kendi Müşterilerine Hizmet Veren Turizm Tesislerinin Bünyesindeki İşletmeler Saat Sınırlamasına Tabi Olmayacak.

YÜZME HAVUZU, KAPLICA, HAMAM, SAUNA, SPA MERKEZLERİ VB. İŞLETMELERİN DURUMU

-Faaliyetleri Geçici Süreliğine Durdurulan Yüzme Havuzu, Kaplıca, Hamam, Sauna, Spa Merkezleri vb. İşletmelerin -Haziran 2020 Pazartesi Günü İtibariyle Belirlenen Kurallar Dâhilinde Saat 22.00’a Kadar; Spor Merkezleri/Tesislerinin 24.00’a Kadar Hizmet Vermeye Başlayacak.

-Daha Önce Genelge İle Kısıtlanan Park/Bahçe, Rekreasyon Alanları, Piknik Alanları, Mesire ve Ören Yerleri İle Sahil Bantlarında (Plajlar) Piknik, Spor, Yürüyüş, Gezi, Balık Tutma vb. Faaliyetlere (Yerleşim Yeri İçi Park/Bahçelerde Mangal Yapmak Hariç Olmak Üzere) Belirlenen Kurallar ve Mesafe Şartlarına Uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi Gününden İtibaren Başlanacak.

-Geçici Süreliğine Faaliyetleri Durdurulan Giyim Pazarları (Sosyete Pazarı) Olarak Adlandırılanlar Başta Olmak Üzere Sergi ve Tezgâhlarda Giyim, Oyuncak, Süs Eşyası, Çanta vb. Zaruri Olmayan İhtiyaç Maddelerinin Satışının Yapıldığı Tüm Pazarlarda Belirlenen Kurallar ve Mesafe Şartlarına Uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi Gününden İtibaren Faaliyetlere Başlaması Kararlaştırıldı.

1 Haziran 2020 Tarihinden İtibaren Belirtilen Faaliyet Konularında Hizmetlere Başlanabilmesi İçin Valilik/Kaymakamlıklarca İl İdaresi  Kanunun 11/C Maddesi İle Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci Maddeleri Uyarınca Yukarıda Belirtilen Çerçevede Gerekli Kararlar Alınacak.

Ayrıca Pandeminin (Salgının) Yayılmaması ve Kontrol Altında Tutulması İçin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Tarafından Her Bir Faaliyet Alanı İçin Ayrı Ayrı Belirlenen İşletme/Faaliyet Kuralları ve İlgili Bakanlık Ve Kurumlar Tarafından Yapılan veya Yapılabilecek Yeni/İlave Düzenlemeler Göz Önünde Tutularak Anılan Faaliyetler İçin Usul ve Esasların Belirlenerek Gerekli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının Alınması, Bahse Konu Faaliyetler İçin Belirlenen Kuralların İlgili İşletmeci/Esnafa Tebliğ Edilecek.

Bilim Kurulunun Önerileri Doğrultusunda İskambil, Okey, Tavla Oyunları ve Nargile Satışları İle Doğrudan Temasa Neden Olacak Şekilde Dans/Oyun vb İle Bu Amaçla Yapılan Canlı Müzik Faaliyetleri Hariç Olmak Üzere Lokanta, Restoran, Kafe, Pastane, Kıraathane, Kahvehane, Çay Bahçesi, Dernek Lokalleri, Yüzme Havuzları, Kaplıca, Hamam, Sauna, Spa Merkezleri vb. İşletmelerin Faaliyetlerini 22.00’a Kadar (Kendi Müşterilerine Hizmet Veren Turizm Tesislerinin Bünyesindeki İşletmeler Saat Sınırlamasına Tabi Olmayacaktır.), Giyim Pazarları Başta Olmak Üzere Sergi ve Tezgâhlarda Giyim, Oyuncak, Süs Eşyası, Çanta vb. Zaruri Olmayan İhtiyaç Maddelerinin Satışının Yapıldığı Tüm Pazarların Faaliyetlerini 22.00’a Kadar; Spor Merkezleri/ Tesislerinin Faaliyetlerini Kendi İç Düzenlemeleri Çerçevesinde En Geç Saat 24.00’a Kadar Sürdürmelerine İzin Verilecek. Bu Yerler Belirtilen  Saatlerden Sonra Faaliyetleri Sonlandırılacak.

UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM YAPILACAK

Belirtilen Tedbirlere ve Kurallara Uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci Maddesi Gereğince İdari Para Cezası Verilmesi, Aykırılığın Durumuna Göre Kanunun İlgili Maddeleri Gereğince İşlem Yapılacak. Konusu Suç Teşkil Eden Davranışlara İlişkin Türk Ceza Kanununun 195 İnci Maddesi Kapsamında Gerekli Adli İşlem Başlatılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 2053’TE GENÇLERİMİZE ECDATLARI FATİH’E LAYIK BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ

HIZLI YORUM YAP