İçişleri Bakanlığı görevde yükselmede daha kaç ay bekletecek?

İçişleri Bakanlığı, yeni hükümet sisteminde şube müdürü kadrolarının iptal olmuş olabileceğini düşünerek görevde yükselme işlemlerini durdurmuştu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ekim 2018 00:04, Son Güncelleme : 11 Ekim 2018 18:01
İçişleri Bakanlığı görevde yükselmede daha kaç ay bekletecek?

Bakanlık bu konuda, Devlet Personel Başkanlığına görüş sordu. Başkanlık, 2 ay sonra, 25/9/2018 tarihinde verdiği görüşte, kanun veya kararnamelerle şube müdürü ve şef kadrolarının iptal edilmediğini, bu kadroların varlığını koruduğunu belirtmiştir.

Ancak, İçişleri Bakanlığı, DPB yazısında yer alan "bu konuda yetkili olan kurum Cumhurbaşkanlığıdır, oraya da görüş sorulmalıdır" dediği için, şimdi de Cumhurbaşkanlığına görüş sorulmuştur.

Yeni hükümet sisteminin henüz tam olarak oturmadığı bu sistemde bu görüş yazısına ne zaman cevap verileceği belli değildir.

Diğer taraftan, geçen hafta yayımlanan MEB görevde yükselme duyurusunda, merkez teşkilatında 64 şef kadrosu yer almaktadır. Oysaki İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatlarında 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamasine istinaden şube müdürü ve şef kadrolarının kaldırıldığını gerekçe göstererek mülakat sonuçlarını ertelemişti.

İçişleri Bakanlığının, görevde yükselme sürecinde adayları daha fazla bekletmemesi ve sorunu çözmesi gerekmektedir.

İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber